Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Γραφεία ενημέρωσης εργαζομένων των εταιρειών του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη ιδιωτικοποίησης των εταιρειών του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας ( Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες ΑΕ, Ολυμπιακές Αερογραμμές και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα), ερωτηθείς σχετικά με την τύχη των εργαζόμενων των ομίλων της ΟΑ μετά την αρχή της ιδιωτικοποίησης του, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ευριπίδης Στυλιανίδης επανέλαβε την Κυβερνητική δέσμευση ότι «τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΟΑ είναι ήδη νομικά κατοχυρωμένα» και «όλες οι διατάξεις του Νόμου θα εφαρμοστούν σε κάθε τους λεπτομέρεια».

Από τις 26 Ιανουαρίου 2009 λειτουργούν ήδη με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας, τα Γραφεία Ενημέρωσης Εργαζομένων τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους των εταιρειών, να έχουν έγκυρη ενημέρωση για τα ζητήματα των ρυθμίσεων του Ν. 3717 / 2008 που τους αφορούν. Η λειτουργία και οι υπηρεσίες των Γραφείων Ενημέρωσης, διακρίνονται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο, αφορά στην παροχή έγκυρης ενημέρωσης και διευκρινίσεων, σχετικά με θέματα ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Οι πληροφορίες προς τους εργαζομένους, παρέχονται είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω των Διευθύνσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού των τριών εταιρειών του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.gepoa.gr είναι διαθέσιμο το κείμενο του νόμου, όλες οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τους εργαζόμενους, καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία και σύνδεσμοι. Επιπλέον, υπάρχει ειδική ενότητα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων, με διευκρινιστικές απαντήσεις, βασισμένες σε πραγματικά ερωτήματα. Στην ενότητα αυτή οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέχουν, προκειμένου να διακρίνουν σχετικές με τις δικές τους περιπτώσεις. Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα, ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες και υπηρεσίες, επικοινωνώντας με συγκεκριμένα στελέχη που έχουν οριστεί στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της κάθε εταιρείας, για το σκοπό αυτό. Εφόσον έχουν ερωτήματα, μπορούν είτε να τα υποβάλλουν γραπτά, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο που θα παρέχεται από τις Διευθύνσεις Ανθρωπίνου Δυναμικού, είτε να τα καταχωρούν απ’ ευθείας σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, στην ιστοσελίδα του ΓΕΠΟΑ.

Όλα τα ερωτήματα συγκεντρώνονται, καταγράφονται σε ειδικό μητρώο και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου. Η διεκπεραίωση του ερωτήματος περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Έλεγχος της ενότητας Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για εντοπισμό τυχόν απαντήσεων που καλύπτουν ήδη το συγκεκριμένο ερώτημα.
  • Εφόσον το συγκεκριμένο ερώτημα δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις που έχουν ήδη καλυφθεί, τότε αυτό, έπειτα από την απαραίτητη επεξεργασία, θα λαμβάνεται υπόψη, για να προστεθούν πληροφορίες και διευκρινίσεις στο ανάλογο κεφάλαιο της ενότητας Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων.
  • Ενημέρωση εργαζόμενου ότι το ερώτημα του έχει ληφθεί υπόψη και ότι η σχετική πληροφόρηση υπάρχει σε συγκεκριμένη περιοχή της ενότητας των Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων.

Το δεύτερο στάδιο της λειτουργίας των ΓΕΠΟΑ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί στο επόμενο διάστημα, θα αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με βάση όσα προβλέπονται στο νόμο 3717/2008. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους αρμόδιους των ΓΕΠΟΑ, στις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού των τριών εταιρειών είναι:

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Τηλέφωνο 210 356 5329 και fax 210 356 5318

Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες: Τηλέφωνο 210 926 7420 και fax 210 926 7268

Ολυμπιακή Αεροπλοΐα: ηλέφωνο 210 356 5120 και fax 210 356 5168

Για όσους εργαζομένους καλούν μέσα από το τηλεφωνικό δίκτυο των εταιρειών, υπάρχει η δυνατότητα κλήσης με την πληκτρολόγηση μόνο των 4 τελευταίων ψηφίων.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Ημέρες αδείας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο
Αιτήσεις για κάλυψη 2 θέσεων Συμβούλων στο ΑΣΕΠ
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για Ε9 και ΕΝΦΙΑ
Εγκρίθηκε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ η μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού
Έναρξη Α κύκλου Κινητικότητας 2019