Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Αυξήσεις στους μισθούς των νέων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών

Diorismos.gr
Αυξήσεις στους μισθούς των νέων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών
Αυξήσεις στους μισθούς των νέων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Aυξήσεις στους υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών καθώς και στους εποπτευόμενους από το υπουργείο φορείς προβλέπει νομοσχέδιο. Οι αυξήσεις αφορούν μεταξύ άλλων την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Οι αυξήσεις θα δοθούν μόνο στους νέους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2011. Βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών για την ψήφιση της σχετικής διάταξης, με συνολικό ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 10,5 εκατ. ευρώ (9,8 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό και 800.000 ευρώ για τους προϋπολογισμούς των φορέων), είναι λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνόδευσε το νομοσχέδιο στη Βουλή, η διάταξη προβλέπεται κατ’ εφαρμογήν της συνταγματικής αρχής της ισότητας, με δεδομένο ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και ασκούν όμοια καθήκοντα με όσους υπηρετούσαν πριν την κρίσιμη ημερομηνία.

Αναλυτικά, το νομοσχέδιο με τίτλο (Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, (ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2016/2258 και άλλες διατάξεις, (ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου, προβλέπει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 θα χορηγείται η προσωπική διαφορά, που είχε προκύψει από την εφαρμογή των ενιαίων μισθολογίων των ετών 2011 και 2015, σε όλους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, της ΕΛΣΤΑΤ, του ΝΣΚ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.), οι οποίοι διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2011.

Το νομοσχέδιο οδηγεί σε σημαντικές αυξήσεις τις μηνιαίες αποδοχές των εν λόγω υπαλλήλων, καθώς στη διαφορά αυτή περιλαμβάνονται τα υπολείμματα των μηνιαίων παροχών ΔΙΒΕΕΤ και ΔΕΤΕ, που λάμβαναν επί πολλά χρόνια οι παλιοί υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Το νομοσχέδιο ορίζει ότι η προσωπική διαφορά θα χορηγηθεί για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και μετά, δηλαδή οι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αναδρομικά. Η συνολική ετήσια δαπάνη που προκαλούν οι αυξήσεις αυτές στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται περίπου σε 9,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μόνο για το τρέχον έτος, ήτοι για το 4μηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου, το κόστος εκτιμάται σε 3,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 300 χιλ. ευρώ το έτος θα καταβάλλει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, 15 χιλ. ευρώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και 486 χιλ. ευρώ η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Σε λειτουργία η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ
Σε δοκιμαστική λειτουργία το gov.gr
ΟΑΕΔ: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για παροχές και βεβαιώσεις
Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών
Τροπολογία και ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα δημοτικά τέλη ακινήτων
Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του συστήματος δήλωσης γέννησης
Αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων στο δημόσιο