Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Οικονομικός έλεγχος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

Diorismos.gr
Οικονομικός έλεγχος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού
Οικονομικός έλεγχος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος των ετών 2005-2016 που διενεργήθηκε για πρώτη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ). Μετά την πρόσφατη έκθεση των προσωρινών αποτελεσμάτων το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν στενά τις εξελιξεις. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ζητήσει από το ΤΑΥΠΥΠΠΟ επαρκείς εξηγήσεις. Εφ όσον δεν δοθούν θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από τη μεριά της η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. απάντησε στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τον οικονομικό έλεγχο στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.. Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ αναφέρεται: Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθούμε, χωρίς καμία έκπληξη, το σήριαλ του οικονομικού ελέγχου στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και την προσχηματική χρησιμοποίηση του για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος και των κατακτήσεων του.

Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και κυρίως για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρότι σεβόμαστε τη μυστικότητα του ελέγχου μέχρι την κοινοποίηση των οριστικών αποτελεσμάτων αυτού, δηλώνουμε πως και αυτός ο έλεγχος -όπως και οι δύο προηγούμενοι- δεν βρήκε το παραμικρό διαχειριστικό πρόβλημα στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. Σημειώνουμε δε, πως στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. πραγματοποιείται κάθε χρόνο διαχειριστικός έλεγχος από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (Σ.Ο.Λ), όπως επίσης και πως όλες οι αποφάσεις της διοίκησης είναι αναρτημένες στη Διαύγεια, από την πρώτη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο μέσο. Επισημαίνουμε ακόμη, πως κάθε χρόνο η διαχειριστική χρήση του Ταμείου αποστέλλεται τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση ως Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. κατανοούμε την ανάγκη συγκεκριμένων κύκλων να συντηρήσουν τη συστηματική, τα τελευταία χρόνια, λασπολογία εναντίον των κατακτήσεων των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α με μόνο στόχο την απώλεια αυτών. Ωστόσο, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως είμαστε αποφασισμένοι να τις περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας δεν θα γίνει βορά στα πολιτικά παιχνίδια κανενός. Τέλος, καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας στο ΥΠ.ΠΟ.Α. να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ
Σε λειτουργία το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής από την ΑΑΔΕ
Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Μεταφορικό Ισοδύναμο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις
Οι βαθμολογίες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2017 για 548 θέσεις στην ΑΑΔΕ
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση του ΤΑΥΠΥΠΠΟ
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για την Πανσέληνο Αυγούστου 2018