Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Μονιμοποίηση για 40.000 υπαλλήλους ΙΔΑΧ του δημοσίου

Diorismos.gr
Μονιμοποίηση για 40.000 υπαλλήλους ΙΔΑΧ του δημοσίου
Μονιμοποίηση για 40.000 υπαλλήλους ΙΔΑΧ του δημοσίου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται μέσα στις επόμενες ημέρες το πρώτο νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που προβλέπει τη μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την επαναπρόσληψη περίπου 4.000 υπαλλήλων.

Η πρώτη κατηγορία αφορά σε υπαλλήλους που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα υπαχθούν στο ίδιο νομικό καθεστώς με τους μόνιμους συναδέλφους τους. Στόχος του υπουργείου είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία της κινητικότητας γιατί μέχρι σήμερα ένας υπάλληλος ΙΔΑΧ δεν μπορούσε μετακινηθεί σε κενή θέση μόνιμου. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, αυτό το μέτρο δεν θα προκαλέσει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση.

Σε σχετική ενημέρωση που έκανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε επίσης την επαναπρόσληψη 3.928 απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων, την επανασύσταση των κλάδων και θέσεων των σχολικών φυλάκων, την επανασύσταση των κλάδων και θέσεων των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, την επανασύσταση των κλάδων και θέσεων των εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και το διορισμό περίπου 6.000 επιτυχόντων προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Τόσο οι απολυμένοι και οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, όσο και οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ εφόσον το επιθυμούν θα συμμετέχουν σε μια διαδικασία μίνι κινητικότητας. Θα μπορούν δηλαδή να επιλέξουν να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου που χρήζουν άμεσης κάλυψης, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία. Αν δεν θέλουν, θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ μέχρι να διοριστούν με βάση της σειρά προκήρυξής τους.

Στην εθελοντική κινητικότητα θα μπορούν να συμμετάσχουν επίσης όσοι σχολικοί φύλακες, διοικητικοί ΑΕΙ, εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ δεν θέλουν να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν πριν.

Για ενδεχόμενες αντιρρήσεις των δανειστών για τις προσλήψεις αυτές, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από το μνημόνιο αλλά από ό,τι είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι οι 15.000 προσλήψεις είναι εγγεγραμμένες και κοστολογημένες στον προϋπολογισμό του 2015.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Σε λειτουργία το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Υπουργείου Οικονομικών
Στελέχωση του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας με αποσπάσεις
Λίνα Μενδώνη: Ενισχύεται το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα
Πρόσκληση ΑΣΕΠ για υποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων της προκήρυξης 2Κ/2019
Εκκαθάριση εν λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ
ΑΣΕΠ: Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις 1Κ/2019 και 2Κ/2019
Γ. Βρούτσης: Υπεγράφη η εγκύκλιος που καταργεί το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων