Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Σ.Υ.Π.ΑΤ. : Καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στην Περιφέρεια Αττικής

Diorismos.gr
Σ.Υ.Π.ΑΤ. : Καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στην Περιφέρεια Αττικής
Σ.Υ.Π.ΑΤ. : Καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στην Περιφέρεια Αττικής

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ανακοίνωση για τις αδιαφανείς προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Η ανακοίνωση έρχεται μετά και από τις καταγγελίες στο Diorismos.gr (Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις με πρόσχημα την πανδημία) και αναφέρεται στις αδιαφανείς μεθόδους και διαδικασίες που ακολούθησε ο φορέας. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι στον τελικό πίνακα πρόσληψης δεν υπάρχουν τα μόρια κατάταξης αλλά το μόλις 1' λεπτό που αφιερώθηκε στον έλεγχο κάθε αίτησης από 3.000 υποψηφίους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής:

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά ελάχιστες μέρες για να αποδειχτούν και στη πράξη τα όσα λέγαμε για το νέο νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ για τις προσλήψεις, για το πως δηλαδή κυβέρνηση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ.α. φτιάχνουν το κράτος των αρεστών, φτιάχνουν μηχανισμό στήριξης, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων.

Αναφερόμαστε στις πρωτοφανείς διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής με τις προσλήψεις ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντί να ακολουθηθεί η ίδια με τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις διαδικασία, όπου με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής προσλήφθηκαν περίπου 224 εργαζόμενοι με τετράμηνες συμβάσεις τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο 2020, βγήκαν Αποφάσεις, που εύλογα δημιουργούν ερωτηματικά στους 3.000 και πλέον άνεργους, που κατέθεσαν αιτήσεις.

1. Η υπ’ αριθμ. 1/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ 6ΞΠΓ7Λ7-Ρ4Σ αποφάσισε την έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) συνολικά τετρακοσίων σαράντα επτά (447) ατόμων, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μηνών για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών που έχουν επέλθει λόγω της εμφάνισης και της διασποράς του κορωνοϊού.

2. Με την υπ’ αριθμ. 34881/17-1-2021 Απόφαση Περιφερειάρχη ανακοινώθηκε η πρόσληψη με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ μόνο για τετρακόσια έξι (406) ατόμων για οκτώ μήνες. Στην Απόφαση αυτή αναφέρονται οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα, χωρίς όμως να προβλέπεται ποια θα είναι η μοριοδότηση για τα τυπικά προσόντα, για την προϋπηρεσία και την εμπειρία ή για άλλα κοινωνικά κριτήρια.

3. Τις 3.000 και πλέον αιτήσεις ανέργων, που κατατέθηκαν ανέλαβε με Απόφαση Πατούλη (αριθμ. πρωτ. 38560/18-1-2021) να αξιολογήσει μια τριμελής Επιτροπή 38560/18-1-2021 από δύο Αντιπεριφερειάρχες και μία Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο!!! Το έργο της Επιτροπής ήταν να παραλάβει, να ελέγξει και να αξιολογήσει τις κατατεθειμένες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής των υποψηφίων και να συντάξει και να αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικό πρακτικό συνοδευόμενο από πίνακα επιλεχθέντων προς πρόσληψη, το οποίο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την Απόφαση το αργότερο μέχρι τις 24-1-2021!!!

Έτσι οι Κόκκαλης Βασίλειος, Κουρή Μαρία και Λεονάρδου Πολυτίμη μέσα σε πέντε μέρες κατάφεραν να παραλάβουν, να ελέγξουν και να αξιολογήσουν τις 3.000 και πλέον αιτήσεις, που κατατέθηκαν!!! και τα πρόλαβαν όλα…, αφιερώνοντας χρόνο λιγότερο από 1 λεπτό για κάθε αίτηση!!! Ίσως να πρέπει να τους αξιοποιήσει και το ΑΣΕΠ, για να επιταχύνει τις διαδικασίες των προσλήψεων…

Ίσως βέβαια αυτό να χαρακτήρισε ως αυτοδιοίκητο ο υπουργός Εσωτερικών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τοποθετούμενος για το θέμα στη Βουλή…

4. Σήμερα 27-1-2021 ανακοινώθηκε με Απόφαση Περιφερειάρχη (αριθμ. πρωτ. 66031/27-1-2021) η πρόσληψη τετρακοσίων τριών (403) ατόμων για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μέχρι και τις 5-7-2021, όχι δηλαδή 8 μηνών, αλλά 5 μηνών!!! Στον πίνακα δεν υπάρχουν ούτε μόρια κατάταξης, ούτε τίποτα… και βέβαια δεν προσλήφθηκαν αυθαίρετα συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής (εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό κέντρο του 1110 κ.α).

Δεν θα σταθούμε σε ονόματα, που παραπέμπουν σε γνωστές μαυρογιαλούρικες διαδρομές, ούτε στις λίστες υπουργών και του περιβάλλοντος της Περιφερειακής Αρχής που επεξεργάστηκε η τριμελής Επιτροπή Πατούλη, ούτε στις καταγγελίες που έφτασαν στο Σύλλογο.

Θα πούμε μόνο ότι οι διάτρητες αυτές διαδικασίες βάζουν όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι, αμαυρώνουν την προσφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν με αξιόλογη προσφορά στην Περιφέρεια Αττικής, προσπαθώντας να μπαλώσουν τα τεράστια κενά, που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ανεργία, να μεταχειρίζεται με τέτοιο τρόπο τους ανέργους, να δημιουργεί μηχανισμούς ημετεροκρατίας και ομηρίας. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

Όταν η διαφάνεια και τα μετρήσιμα κριτήρια πάνε περίπατο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Δείτε όλα τα ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ
Προσλήψεις εκπαιδευτών στα τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού
Νέα προκήρυξη 2Κ/2021 για 38 θέσεις στο ΑΣΕΠ
Επιδοτούμενη κατάρτιση και πιστοποίηση 507 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Οινογνωσία
Κατάρτιση ωφελούμενων των προγραμμάτων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα
Προσλήψεις γλωσσικών επιμελητών σε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Δικαστήριο της Ε.Ε.
ΕΛΣΤΑΤ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Απογραφείς Γεωργίας - Κτηνοτροφίας