Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις με πρόσχημα την πανδημία

Diorismos.gr
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις με πρόσχημα την πανδημία
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις με πρόσχημα την πανδημία

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι καταγγελίες που φτάνουν στο Diorismos.gr σχετικά με πρακτικές άλλων εποχών που αφορούν σε αδιαφανείς προσλήψεις σε διάφορους δημόσιους φορείς με πρόσχημα την πανδημία. Πολλές από αυτές αφορούν εκατοντάδες προσλήψεις σε μεγάλους δήμους, περιφέρειες και δημόσιους φορείς αλλά και άλλες μικρότερες δίχως τα γνωστά κριτήρια ανεργίας, κοινωνικά κριτήρια αλλά και τις απαραίτητες διαφανείς διαδικασίες που πρέπει να διέπουν τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε δημόσιους φορείς.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ανακοινώσεων πρόσληψης αποτελεί το χρονικό διάστημα - αστραπή (μόλις μία ή δύο μέρες ή ακόμα και λίγων ωρών(!) ) της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, αποτελέσματα που βγαίνουν από τριμελή επιτροπή και με διακοσμητικό ρόλο του ΑΣΕΠ. Και φυσικά όλα αυτά υπό το πρόσχημα για την <αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19> που αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης για να δικαιολογήσει τα .... αδικαιολόγητα.

Οι προσλήψεις στα διάφορα νεοσύστατα τμήματα πολιτικής προστασίας στους δήμους και τις περιφέρειες αλλά και άλλους φορείς γίνονται με ελλιπή προσόντα και με αδιαφανή κριτήρια και διαδικασίες. Για παράδειγμα στην περιφέρεια Αττικής σε αντίστοιχη ανακοίνωση για συνολικά 406 θέσεις εργασίας, στην κατηγορία Διοικητικού προσόν πρόσληψης αποτελεί ένα απλό πτυχίο οποιασδήποτε ειδικότητας και τίποτε άλλο, ούτε καν πιστοποιητικό γνώσης ΗΥ που απαιτούν - και φυσιολογικά - παρόμοιες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή που θα συστήσει ο φορέας!

Σίγουρα τέτοιες πρακτικές δεν αντικατοπτρίζουν την διαφάνεια και την αριστεία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο οποίος θα πρέπει να λάβει τα μέτρα που πρέπει για να σταματήσει αυτή η πολιτική εκμετάλλευση και η αδιαφάνεια στη δημόσια διοίκηση που γυρίζει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Δείτε όλα τα ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ
Προσλήψεις εκπαιδευτών στα τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού
Νέα προκήρυξη 2Κ/2021 για 38 θέσεις στο ΑΣΕΠ
Επιδοτούμενη κατάρτιση και πιστοποίηση 507 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Οινογνωσία
Κατάρτιση ωφελούμενων των προγραμμάτων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα
Προσλήψεις γλωσσικών επιμελητών σε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Δικαστήριο της Ε.Ε.
ΕΛΣΤΑΤ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Απογραφείς Γεωργίας - Κτηνοτροφίας