Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.200 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Diorismos.gr
Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.200 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.200 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σε 3.257 συνολικά υπολογίζονται οι μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν για το Βοήθεια στο Σπίτι ενώ η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ατό προβλέπει ρύθμιση για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών των δήμων και τη διασφάλιση δικαιωμάτων εργαζομένων που εισήγαγε το υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Με την ψηφισμένη τροπολογία, αίρεται ένα πολυετές καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αέναης ανακύκλωσης χιλιάδων συμβασιούχων -που ανά περιπτώσεις εργάζονταν μέχρι και 18 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις- και δίνεται η δυνατότητα στους οικείους δήμους να συστήσουν οργανικές θέσεις πέραν του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα -συγκεκριμένα αυξημένες κατά 7%- προκειμένου σε αυτό το ποσοστό να συμπεριληφθούν οι προκηρυσσόμενες θέσεις για προστατευόμενες ομάδες (π.χ. ΑμεΑ).

Η επιλογή των υποψηφίων για τη στελέχωση των θέσεων θα γίνει μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ο οποίος είναι πιθανότερο να προκηρυχθεί την άνοιξη. Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με τη διάταξη, έχουν χρονικό περιθώριο να στείλουν τα επικαιροποιημένα οργανογράμματά τους με τις νέες θέσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Αυτές καλούνται να τα εγκρίνουν εντός του επόμενου μήνα.

Προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους σημερινούς εργαζόμενους στο πρόγραμμα, έως 1.428 μόρια, καθώς η ειδική εμπειρία (προϋπηρεσία, ουσιαστικά) μετρά με 17 μονάδες ανά μήνα για έως 84 μήνες (δηλαδή 7 χρόνια). Η τροπολογία προτάσσει το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας έναντι του κριτηρίου της εντοπιότητας για όσους καταθέσουν υποψηφιότητες. Ακόμη, αναφέρεται ρητά ότι όσοι πετύχουν στον διαγωνισμό δεσμεύονται να υπηρετήσουν στη θέση διορισμού τους επί τουλάχιστον 10 έτη. Μέχρι τη συμπλήρωση της 10ετίας δεν αναλαμβάνουν καθήκοντα άλλα από εκείνα που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και δεν μετακινούνται, αποσπώνται ή μετατάσσονται σε άλλες θέσεις.

Οι συμβάσεις του σημερινού προσωπικού παρατείνονται μέχρι να δημοσιευτούν οι οριστικοί πίνακες του επικείμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού που θα στελεχώσει τις νέες μόνιμες θέσεις τού Βοήθεια στο Σπίτι θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ειδική πίστωση που θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και θα αποδίδεται στους δικαιούχους δήμους. Υπολογίζεται σε 62,5 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Αιτήσεις για διδακτικό προσωπικό στην Πυροσβεστική Ακαδημία
Αιτήσεις για διδακτικό προσωπικό στη Σχολή Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας
ΑΣΕΠ 1Γ/2019: Η ύλη στις Αρχές Λογιστικής για το διαγωνισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ
Ολόκληρη η προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Γ/2019 για 60 θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2019 για 76 θέσεις τακτικού προσωπικού
Πρόσληψη 36 ΠΕ Πληροφορικής στην ΑΑΔΕ από επιλαχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 13Κ/2017