Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.200 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Diorismos.gr
Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.200 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.200 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σε 3.257 συνολικά υπολογίζονται οι μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν για το Βοήθεια στο Σπίτι ενώ η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ατό προβλέπει ρύθμιση για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών των δήμων και τη διασφάλιση δικαιωμάτων εργαζομένων που εισήγαγε το υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Με την ψηφισμένη τροπολογία, αίρεται ένα πολυετές καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αέναης ανακύκλωσης χιλιάδων συμβασιούχων -που ανά περιπτώσεις εργάζονταν μέχρι και 18 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις- και δίνεται η δυνατότητα στους οικείους δήμους να συστήσουν οργανικές θέσεις πέραν του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα -συγκεκριμένα αυξημένες κατά 7%- προκειμένου σε αυτό το ποσοστό να συμπεριληφθούν οι προκηρυσσόμενες θέσεις για προστατευόμενες ομάδες (π.χ. ΑμεΑ).

Η επιλογή των υποψηφίων για τη στελέχωση των θέσεων θα γίνει μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ο οποίος είναι πιθανότερο να προκηρυχθεί την άνοιξη. Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με τη διάταξη, έχουν χρονικό περιθώριο να στείλουν τα επικαιροποιημένα οργανογράμματά τους με τις νέες θέσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Αυτές καλούνται να τα εγκρίνουν εντός του επόμενου μήνα.

Προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους σημερινούς εργαζόμενους στο πρόγραμμα, έως 1.428 μόρια, καθώς η ειδική εμπειρία (προϋπηρεσία, ουσιαστικά) μετρά με 17 μονάδες ανά μήνα για έως 84 μήνες (δηλαδή 7 χρόνια). Η τροπολογία προτάσσει το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας έναντι του κριτηρίου της εντοπιότητας για όσους καταθέσουν υποψηφιότητες. Ακόμη, αναφέρεται ρητά ότι όσοι πετύχουν στον διαγωνισμό δεσμεύονται να υπηρετήσουν στη θέση διορισμού τους επί τουλάχιστον 10 έτη. Μέχρι τη συμπλήρωση της 10ετίας δεν αναλαμβάνουν καθήκοντα άλλα από εκείνα που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και δεν μετακινούνται, αποσπώνται ή μετατάσσονται σε άλλες θέσεις.

Οι συμβάσεις του σημερινού προσωπικού παρατείνονται μέχρι να δημοσιευτούν οι οριστικοί πίνακες του επικείμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού που θα στελεχώσει τις νέες μόνιμες θέσεις τού Βοήθεια στο Σπίτι θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ειδική πίστωση που θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και θα αποδίδεται στους δικαιούχους δήμους. Υπολογίζεται σε 62,5 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 5Κ/2019 για 32 θέσεις σε 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΤΣ
ΕΟΠΥΥ: Ετήσιες συμβάσεις με 43 Φαρμακοποιούς και Βοηθούς Φαρμακείου
ΟΑΕΔ: Καθυστέρηση στην καταβολή αποδοχών στο πρόγραμμα 30.333 θέσεων κοινωφελούς εργασίας
Πρόσληψη 152 ατόμων για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Τρέχουν οι προθεσμίες για 279 προσλήψεις στη ΔΕΗ Α.Ε.
Οι νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Πίνακες αξιολόγησης και επιλογής για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ΟΑΕΔ