Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις 100 υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου του ΥΜΕΠΟ

Diorismos.gr
Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις 100 υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου του ΥΜΕΠΟ
Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις 100 υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου του ΥΜΕΠΟ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Κίνδυνος ομαδικής απόλυσης περίπου 100 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΥΜΕΠΟ). 48ωρη απεργία των συμβασιούχων την Τετάρτη 01/11/2017 και την Πέμπτη 02/11/2017 κηρύσει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ).

100 περίπου εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι από τις αρχές του επόμενου έτους καθότι, όπως ενημέρωσε το ΥΜΕΠΟ, δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και στην επικείμενη προκήρυξη για προσωπικό ορισμένου χρόνου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποκλειστούν με την προβολή του τρίμηνου κωλύματος. Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) τονίζει ότι ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του υπάρχοντος προσωπικού από τις νέες προσλήψεις της Υ.Α. πρακτικά θα σημάνει ομαδική απόλυση, η οποία δε θα είναι μόνο άδικη και βλαπτική για τους/ις συναδέλφους/ισσες που θα χάσουν την εργασία τους, αλλά θα οδηγήσει μαθηματικά στην υπολειτουργία της Υπηρεσίας, με συνέπεια την επιβάρυνση του παλαιότερου έμπειρου προσωπικού της Υ.Α. και σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των συσσωρευμένων υποθέσεων, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους αιτούντες άσυλο αλλά και στην πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού.

Με βάση στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκθέσεις πολλών οργανώσεων, κατά τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε νέα αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περίπου 8.000 ανθρώπων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στους οποίους προστίθενται κι άλλοι χιλιάδες στην ενδοχώρα, πολλοί εκ των οποίων ακόμα αναμένουν τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους για διεθνή προστασία. Η διαχείριση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων και του όγκου δουλειάς που συνεπάγονται, πέφτει στις πλάτες της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία έχει διαρκώς αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, που να είναι εξοικειωμένο με τα σχετικά αντικείμενα εργασίας.

Σημειώνεται δε, ότι οι συμβασιούχοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της Υπ. Ασύλου και έχουν αδιάλειπτα εργαστεί για την διαχείριση του τεράστιου όγκου των αιτημάτων ασύλου που δέχτηκε η χώρα τα τελευταία χρόνια. Βιώνοντας μάλιστα, μια συνεχή υποβάθμιση και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων τους, όπως αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθών, υπερωριών και αποζημιώσεων, άρνηση δικαιώματος αναρρωτικής άδειας με πλήρεις αποδοχές, καθώς και αναδρομική περικοπή - ακόμη κι από το 2014! - ημερομισθίων λόγω χορήγησης αναρρωτικών αδειών!

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΣΥΑ, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της την 27/10/2017, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας την 1 και 2 Νοεμβρίου 2017, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου. Ενάντια στη λογική ανακύκλωσης του προσωπικού διεκδικούν σταθερή και συνεχή εργασία για όλους/όλες τους συμβασιούχους. Ζητούν την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας του μηνός Σεπτεμβρίου, την ομαλοποίηση των πληρωμών τους και τις πλήρεις αποδοχές τους σε περίπτωση ασθενείας. Προειδοποιούν για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Την Τετάρτη 01/11/2017 στις 9:00 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου του Αλίμου και την Πέμπτη 02/11/2017 στις 10:00 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου. Επίσης, την ίδια μέρα (02/11/2017) θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 12.00 μ.μ., και θα αιτηθούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΜΕΠΟ. Καλείται ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και τα άλλα σωματεία συμβασιούχων εργαζομένων του δημόσιου τομέα να στηρίξουν την απεργία και τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Προσλήψεις 1.575 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Δείτε την κατανομή των θέσεων για τις προσλήψεις στη Βουλή
ΟΑΕΔ: Αύξηση εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο
Η προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Ε/2018 για 13 θέσεις στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Προσλήψεις 215 ατόμων στον ΕΟΠΥΥ
Πρακτική άσκηση για 450 άτομα στην Εθνική Τράπεζα
Απασχόληση ιατρών στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Επιχειρήσεων Υγείας