Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Αιτήσεις στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ

Diorismos.gr
Αιτήσεις στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ
Αιτήσεις στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Σεπτεμβρίου 2017- Απριλίου 2018, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι και την 24η ώρα της 17ης Αυγούστου 2017. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Σεπτέμβριο 2017 έως και τον Απρίλιο 2018.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών. Οι ΙΣ που θα επιλεγούν, υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 36, 39 και 41 του Ν. 4387/2016 Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις, όπως κάθε φορά ισχύει. Στην περίπτωση που συνταξιούχοι της παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016 ενταχθούν στο Μητρώο και αναλάβουν εργασία, η καταβολή της σύνταξης τους ή των συντάξεων τους, κύριων και επικουρικών, αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους, δεδομένου ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης (άρθρο 20 παρ. 2 του Ν. 4387/2016)

Επισημαίνεται ότι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών.

Οι Ιδιώτες Συνεργάτες (ΙΣ) χρησιμοποιούνται για τη συλλογή στοιχείων στατιστικών ερευνών και απογραφών. Ειδικότερα, το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή και συμπλήρωση στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια. Επειδή για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται πολλαπλές μετακινήσεις των ΙΣ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών, οι ΙΣ πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν καλή φυσική κατάσταση και γνώση της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις ανάγκες των ερευνών.

Ειδικότερα, για τη συμμετοχή στην Ετήσια Γεωργική Έρευνα (ΕΓΕ) δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν αποκλειστικά γεωπόνοι (γεωτεχνικοί), ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22-67 ετών, με γνώση Η/Υ (Microsoft Office Excel). Το έργο των ΙΣ που θα απασχοληθούν με την Ετήσια Γεωργική Έρευνα περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στοιχείων της έρευνας. Η συλλογή γίνεται από διοικητικές πηγές (Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ/νσεις Αλιείας, Δ/νσεις Κτηνιατρικής, Υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων κ.λπ.), καθώς και από οποιαδήποτε άλλη πηγή που διαθέτει σχετικά στοιχεία, με επιτόπιες επισκέψεις και με τη συμπλήρωση βοηθητικών ερωτηματολογίων (σε αρχεία excel) και, στη συνέχεια, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων σε web εφαρμογή. Πολλές φορές, είναι απαραίτητες οι επισκέψεις για προσωπική συνέντευξη σε παραγωγούς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι ΙΣ λαμβάνουν υποχρεωτικά μέρος σε μη αμειβόμενα σεμινάρια για την εκπαίδευσή τους, όσον αφορά την ορθή συμπλήρωση των ερωτηματολογίων κάθε έρευνας που θα συμμετέχουν. Με την αποδοχή της ανάθεσης έργου οι επιλεγέντες ΙΣ δεσμεύονται - εγγράφως - για την καλύτερη δυνατή και έγκαιρη εκτέλεση του στατιστικού έργου που αναλαμβάνουν και για την τήρηση του στατιστικού απορρήτου των στοιχείων που θα χειριστούν.

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr, στην κεντρική σελίδα του Portal, θεματική ενότητα ΕΛΣΤΑΤ, ένδειξη Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι η https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=472000:5558. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο και από τις οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών, στα τηλέφωνα 213 135- 3035, 3050, 3068, 3081, 2182 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των Δημοσίων Υπηρεσιών


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Δωρεάν εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής στην Πάτρα από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 46 θέσεις στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Παράταση προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής προκήρυξης ΑΣΕΠ 7Κ/2018
ΑΣΕΠ 1Γ/2017: Τα θέματα και οι απαντήσεις του διαγωνισμού για 548 θέσεις στην ΑΑΔΕ
ΟΑΕΔ: Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων και παρόχων Κοινωνικού Τουρισμού
Πρακτική άσκηση υποψηφίων δικηγόρων
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 186 θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού