Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Ξεκινάει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους για 3.494 θέσεις εργασίας

Diorismos.gr
Ξεκινάει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους για 3.494 θέσεις εργασίας
Ξεκινάει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους για 3.494 θέσεις εργασίας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ξεκινάει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Β κύκλος) σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας.

Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τα μέλη των οικογενειών στα οποία δεν εργάζονται και οι σύντροφοί τους είναι εγγεγραμμένοι ανέργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
- Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι σε μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
- Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων βάσει των τυπικών προσόντων τους,
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα αν των έργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών,
- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ,
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι της Κοινωνικής Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελαχίστου Εγγυημένης Εισοδήματος.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες που έχουν πιστοποιηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης (Όνομα Χρήστη και Προσωπικό). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα (1) μόνο ειδικότητα θέσης από τις αναφερόμενες στο σχετικό κατάλογο του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης, Νο. 8/2017 και μέχρι τρεις (3) Επιβλέπων Φορείς.

Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι ανέργοι που ανήκουν στην κατηγορία ΑΜΕΑ αλλά έχουν εγγραφεί στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό αρχείο ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ καθώς και εγγεγραμμένοι ανέργοι γονείς προστατευόμενων παιδιών ΑΜΕΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα Εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης :

- Χρονικό διάστημα συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο 60 μηνών, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των συζύγων των ωφελημένων ανέργων έως 60 μήνες.
- Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
- Ετήσιο εισόδημα προσωπικής ή οικογενειακής.
- Ηλικία.
- Αριθμός ανήλικων παιδιών.
- Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων παιδιών ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
- Εντοπία, βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελημένου.
- διοκτήτης δικαιούχου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελαχίστου Εγγυημένης Εισοδήματος.

Η δράση της κατάρτισης θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher) στο σύνολο των ωφελουμένων. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στην θέση για την οποία έχουν επιλεγεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει μετά το 2ο μήνα του προγράμματος. Σε περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα κατάρτισης, θα εργάζεται τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας. Αναφορικά με τη Συμβουλευτική, θα προσφέρονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ δύο υποχρεωτικές συνεδρίες (συμβουλευτικές υπηρεσίες) στους δικαιούχους κατά την είσοδο και έξοδο από το πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία πρόσληψης των ενδιαφερομένων μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Δωρεάν εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Ανανεώνεται η θητεία 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για δύο έτη
Αποτελέσματα προκήρυξης ΑΣΕΠ 7Κ/2016
Αποτελέσματα προκηρύξεων ΑΣΕΠ 5Κ/2017, 10Κ/2017, 12Κ/2017
Νέα προκήρυξη διαγωνισμού 21 Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία
ΚΕΔΕ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι προσλήψεις 25.000 ατόμων στην Κοινωφελή Εργασία 274 Δήμων
Προσλήψεις 1.395 ατόμων στη ΔΕΗ