Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

Diorismos.gr
Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την καλύτερη πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ.

Η πλατφόρμα αναμένεται να φέρει σε επαφή όλους τους φορείς επιβολής του νόμου που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, όπως οι επιθεωρήσεις εργασίας και οι επιθεωρήσεις κοινωνικής ασφάλισης, οι φορολογικές και μεταναστευτικές αρχές, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς (π.χ., σε επίπεδο ΕΕ, εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων).

Θα καλύψει ένα κενό σε επίπεδο ΕΕ, όπου μέχρι τώρα η αδήλωτη εργασία εξετάζεται αποσπασματικά και χωρίς συντονισμό σε διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας. Θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ εκείνων που ασχολούνται με την αδήλωτη εργασία επιτόπου και σε καθημερινή βάση.

Με τον όρο αδήλωτη εργασία νοούνται όλες οι αμειβόμενες δραστηριότητες που είναι νόμιμες ως προς τη φύση τους, αλλά δεν δηλώνονται στις δημόσιες αρχές, λαμβανομένων υπόψη των διαφορετικών κανονιστικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη. Η έννοια αυτή έχει ενταχθεί στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την απασχόληση και, από το 2001, περιλαμβάνεται στις κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση που απευθύνονται στα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε το 2013, περίπου ένας στους δέκα Ευρωπαίους (11%) παραδέχτηκε ότι έχει αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες που αποτελούν προϊόν αδήλωτης εργασίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ το 4% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι είχε προσφέρει αδήλωτη εργασία. Η έρευνα αποτύπωσε την έκταση αυτού του φαινομένου σε ευρύ φάσμα τομέων και διαπίστωσε σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
ΕΕΤΑΑ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Διαγωνισμός για εισαγωγή 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
Μέχρι 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ
Προκήρυξη Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Κάλυψη 30 Γραμματέων Δικαστηρίων από επιλαχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2017
Προκήρυξη 5Ε/2021: 35 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού - Τεχνικού Προσωπικού
Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες