Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΚΕΚ ΑμεΑ ΟΑΕΔ - αποκλείονται τα άτομα με ψυχική αναπηρία

Diorismos.gr
Εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΚΕΚ ΑμεΑ ΟΑΕΔ - αποκλείονται τα άτομα με ψυχική αναπηρία
Εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΚΕΚ ΑμεΑ ΟΑΕΔ - αποκλείονται τα άτομα με ψυχική αναπηρία

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία, για το σχολικό έτος 2014-2015, αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες ανά βαθμίδα εκπαίδευσης είναι:

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ), ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ,

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα κατάρτισης, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 55 ετών. Στα προγράμματα δε δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια.

Ο αριθμός των εισαγομένων ανά τμήμα καθορίζεται από την Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις και τις δυνατότητες κατάρτισης και δεν μπορεί να είναι μικρότερος από επτά (7) άτομα ανά τμήμα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των καταρτιζομένων είναι μικρότερος από επτά (7) δεν συνιστάται τμήμα και η Διεύθυνση της Σχολής δύναται, εφόσον λάβει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα των καταρτιζομένων, να τοποθετήσει τους ενδιαφερόμενους σε άλλη ειδικότητα.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι δύο (2) εκπαιδευτικά έτη και στους καταρτιζόμενους παρέχεται επιδότηση και υγειονομική κάλυψη στο ΙΚΑ.

Σε περίπτωση περισσοτέρων υποψηφίων από τις προβλεπόμενες θέσεις θα πραγματοποιηθεί επιλογή λαμβάνοντας υπόψη το ατομικό εισόδημα (σε περίπτωση οικογενειακού εισοδήματος τότε το ατομικό εισόδημα προκύπτει από τη διαίρεση του οικογενειακού με τον αριθμό των μελών της οικογένειας).

Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας, (Γαλατσίου 19, Γαλάτσι), τηλ. 210-2023687, από τη Δευτέρα 06-10-2014 έως την Τετάρτη 15-10-2014 και ώρες 9.00 π.μ. -13.30 μ.μ. σύμφωνα με την με αριθμ. 82005/02/10/2014 Απόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Με επιστολή της σο Διοικητή του ΟΑΕΔ, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) εκφράζει την έκπληξη και οργή της για την επισήμανση της προκήρυξης ότι Στα προγράμματα δε δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια.

Θεωρείται αδιανόητο και απαράδεκτο να συνεχίζουν στην εποχή μας να υφίσταται τέτοιου είδους αποκλεισμοί και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με ψυχική αναπηρία, σύμφωνα και με το άρθρου 12 Ισότιμη αναγνώριση ενώπιον του νόμου της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, την οποία η χώρα μας μαζί με το προαιρετικό πρωτόκολλό της επικύρωσε με το Ν.4074/12 και ως εκ τούτου οφείλει να θέσει σε εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, αυτοί οι αποκλεισμοί έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 27 Εργασία και Απασχόληση της ίδιας Σύμβασης, στο οποίο αναφέρεται ότι τα Κράτη Μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν και να προωθούν το δικαίωμα στην εργασία και να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα προκειμένου τα ΑμεΑ να έχουν αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και σε επαγγελματική κατάρτιση και συνεχή εκπαίδευση.

Τέλος, η μη συμπερίληψη των ατόμων της συγκεκριμένης κατηγορίας αναπηρίας στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, συνιστά διακριτική και άνιση μεταχείριση, σύμφωνα και με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2000/78/ΕΚ για τη Διαμόρφωση Γενικού Πλαισίου Ίσης Μεταχείρισης στην Εργασία και στην Απασχόληση, όπως αυτή ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με την ψήφιση του Ν. 3304/2005 που αναφέρεται στην τήρηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας στην απασχόληση.

Τέτοιου είδους αποφάσεις από τις οποίες αποκλείονται συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας αποτελούν όνειδος για τη χώρα μας και παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού.

Τέλος, η ΕΣΑμεΑ απαιτεί την άμεση απόσυρση της εν λόγω πρόσκλησης και ζητάμε την άμεση αντικατάστασή της με καινούργια από την οποία να μην αποκλείονται τα άτομα με ψυχική αναπηρία.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Εκδόθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Κ/2020 για 22 θέσεις στο Εθνικό Τυπογραφείο
Ξεκινάει το πρόγραμμα για 100.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
ΑΣΕΠ 6Κ/2020: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποψηφίων υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Παράταση αιτήσεων στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 6Κ/2020
Ξεκινάει από 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας
Προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Κ/2020 για 22 θέσεις στο Εθνικό Τυπογραφείο
Αύριο ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του ΟΑΕΔ