Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Υπόμνημα για τους συμβασιούχους στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Σκουφά 52 – 106 72 Αθήνα, Τηλ: 2103302128, www.eebep.gr  e-mail: info@eebep.gr

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2009

Αρ. Πρωτοκόλλου: 2826

Προς:
Σύνοδο Πρυτάνεων & Προέδρων
Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών
Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης απευθύνεται στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, για να θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και της εξασφάλισης της εργασίας των συμβασιούχων εργαζόμενων σε αυτές των οποίων οι συμβάσεις ολοκληρώνονται στις 31/5/2009.

Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες παράγουν πολύπλευρο έργο και αποτελούν ζωτικό κύτταρο υποστήριξης του εκπαιδευτικού (προπτυχιακού – μεταπτυχιακού) και ερευνητικού έργου των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η ανάπτυξη των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και των υπηρεσιών που επιτελούν είναι επιβεβλημένη, στη διαμόρφωση ενός ερευνητικού και υποστηρικτικού πλαισίου που στηρίζει τα προπτυχιακά προγράμματα – μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, την έρευνα με την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ωστόσο, το μέλλον της εργασιακής κατάστασης των τριακοσίων ογδόντα  συμβασιούχων σ΄αυτές, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό των βιβλιοθηκών και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και όχι μόνο, εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό και μετά την πεντάμηνη ανανέωση των συμβάσεών τους, που ήταν πράγματι ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος.

Είναι προφανές ότι πιθανή απομάκρυνση των συμβασιούχων, πέραν του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργήσει στους εργαζόμενους, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία και στην ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Καλούμε τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να υποστηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τους ίδιους τους εργαζόμενους και η οποία θα ενταθεί το προσεχές διάστημα και αφορά την εξασφάλιση της συνέχισης της απασχόλησης των συμβασιούχων εργαζομένων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες.

Είναι αδιανόητο η ελληνική πολιτεία να αδιαφορεί για τις βιβλιοθήκες και τους εργαζομένους σ΄αυτές, την ίδια στιγμή που αναγνωρίζεται απ΄όλους η συμβολή τους ως ουσιαστικού παράγοντα για την αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ζητάει:

  • Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), μια που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία για να συνεχίσουν την υποστήριξη των τρεχουσών εφαρμογών και την ανάπτυξη νέων.
  • Την άμεση δημοσιοποίηση των προκηρύξεων που αφορούν τις κάθετες δράσεις, εντός του τρέχοντος μήνα, ώστε να ξεκινήσει από τον Ιούνιο η υλοποίηση τους στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη απασχόληση των συναδέλφων συμβασιούχων και να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων θα υποστηρίξει τα αιτήματα μας,  πιέζοντας με όλες της τις δυνάμεις το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς και δεν θα αφήσει να οδηγηθεί η ελληνική επιστήμη και η  έρευνα σε διάλυση, αφού ως γνωστό έρευνα χωρίς σύγχρονες βιβλιοθήκες με επαρκώς στελεχωμένο προσωπικό δεν μπορεί να υπάρξει.

Για  το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Η Πρόεδρος
Χριστίνα Κυριακοπούλου

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Πολίτης

Κοινοποίηση:
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δ. Σιούφα
3. Yπουργό ΥΠΕΠΘ, κ. Α. Σπηλιωτόπουλο
4. Υφυπουργό ΥΠΕΠΘ, κ. Δ. Ταλιαδούρο
5. Γ. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ,  κ. Ν. Γκατσοπούλου
6. Ειδικό Γραμματέα  ΥΠΕΠΘ, κ. Ε. Κοντογιάννη
7.  Προϊστάμενο ΕΥΔ ΕΟΕΑΕΚ, κ. Β. Τσαγιάννη
8. Υπεύθυνη ΕΥΔ ΕΠΕΑΕΚ,  κ. Α. Μανιατάκου
9. Πολιτικά κόμματα
10. Πρυτάνεις ΑΕΙ
11. Πρόεδροι ΤΕΙ
12. Πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, κ. Β. Παπάζογλου
13. Προϊστάμενοι Σχολών Βιβλιοθηκονομίας ΑΕΙ - ΤΕΙ
14. Πρόεδροι ΠΕΤ της ΕΕΒΕΠ
15. Σπουδαστικοί Σύλλογοι Σχολών Βιβλιοθηκονομίας
16. ΜΜΕ
17. Ημερήσιο τύπο


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ
Πρόταση νόμου για δημοσιογράφους στους Δήμους
ΠΟΕΣΥ
Απολογισμός δράσεων του ΟΑΕΔ για την περίοδο Μάρτιος 2015-Ιούνιος 2019
ΟΑΕΔ
Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων - Υπολογισμός μέσω Online εφαρμογής
ΓΣΕΕ
Επιστροφή πινακίδων οχημάτων λόγω εκλογών
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παράταση αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης Attica Retail
ΟΑΕΔ