Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Ερώτηση Β. Κεγκέρογλου για συμβασιούχους στα Πανεπιστήμια

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ηρακλείου - ΠAΣΟΚ

Ηράκλειο 14-07-2008

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έφερε στη Βουλή το θέμα των εκατοντάδων συμβασιούχων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που οδηγούνται στην ανεργία καταθέτοντας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου εκατοντάδες συμβασιούχοι που εργάζονται σε υπηρεσίες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ύστερα από τη λήξη της χρηματοδότησης από το Γ' ΚΠΣ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ) των προγραμμάτων τους.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίων στην προσπάθειά του να τονίσει τη σοβαρότητα του θέματος επιχειρεί να καταγράψει τον αριθμό των συμβασιούχων. Μόνο στο Πολυτεχνείο της Κρήτης οι εργαζόμενοι που αμείβονται από το ΕΠΕΑΕΚ και τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) είναι τουλάχιστον 25.

Ταυτόχρονα, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εντάξει τις βιβλιοθήκες στο Δ' ΚΠΣ, οδηγούμαστε σε μια πορεία υποβάθμισης και εγκατάλειψης αυτών των βιβλιοθηκών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οδηγώντας τους περίπου 350 συμβασιούχους εργαζόμενους που τις στελεχώνουν, σε ανεργία.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία κυβερνητική δέσμευση για τον τρόπο χρηματοδότησης της λειτουργίας των γραφείων διασύνδεσης την περίοδο 2007-2013, ενώ απασχολούνται στις υπηρεσίες αυτές περίπου 100 συμβασιούχοι.

Επειδή, η κατάσταση αυτή προδιαγράφει αβέβαιο το μέλλον για εκατοντάδες εργαζόμενους συμβασιούχους, αφού κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με την ανεργία και επειδή πολλές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων πλέον θα υπολειτουργούν ή θα κλείσουν εντελώς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν προτίθεται και πως να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση των παραπάνω προγραμμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση πολλών υπηρεσιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, γεγονός που θα οδηγήσει ταυτόχρονα στην ανεργία εκατοντάδες συμβασιούχους;

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Εκταμιεύεται το ποσό για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις συντάξεις χηρείας
ΑΔΕΔΥ
Παραίτηση γιατρών σε θεραπευτικές μονάδες ΟΚΑΝΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Όχι στη μετάπτωση της εργασίας από κοινωνικό λειτούργημα σε αντικείμενο εμπορίας
ΓΣΕΕ
Σκοπιμότητες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις θέσεις ευθύνης στα ΚΕΠ
ΠΟΣΕΚΕΠ
Η αλήθεια για τις υπερωρίες των αρχαιοφυλάκων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο για τις εργατικές ρυθμίσεις
ΓΣΕΕ