Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ από την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ο εμπαιγμός για την ύπαρξη του ΙΓΜΕ συνεχίζεται από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΝ και γενικότερα της Κυβέρνησης. Αν και υπόσχονται για την ανάπτυξη της χώρας ενίσχυση του ΙΓΜΕ, στην πράξη το αφήνουν να μαραζώνει, με την πλέον επικίνδυνη γραφειοκρατική διαχείριση της λειτουργίας του, συστηματικά όμως με μια απαξιωτική πολιτική , αφού:

1. Δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση και ανανέωση προσωπικού που είναι πλέον στα όριά του, με τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων (203) των τελευταίων 40 ετών, με μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων που ήδη ξεπέρασε τα 61 έτη!

2. Καθυστερεί ή έναρξη των έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εντός του 2016.

3. Καθυστερούν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε ΣΕΟΧ που είναι απαραίτητοι για τα έργα αυτά για τα επόμενα 3-7 χρόνια.

4. Καθυστερεί επικίνδυνα η εκταμίευση του Τακτικού Προϋπολογισμού για το 2017, ενώ δεν εκταμιεύεται ούτε καν η έκτακτη χρηματοδότηση του 1 εκ €, την οποία από το 2016 είχε δεσμευθεί το ΥΠ. Οικ. για οφειλές σε δικαιούχους από δικαστικές αποφάσεις.

5. Δεν δίνεται λύση για τις αποζημιώσεις αποχώρησης λόγω της κατάργησης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της ΕΘΝΙΚΗΣ, μέσω εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης που πρότειναν οι εργαζόμενοι και αποδέχτηκε στα λόγια το ΥΠΕΝ.

6. Δεν δίνεται λύση σε κανένα εργασιακό ζήτημα που είναι συνδεδεμένα με την σωστή λειτουργία του Ινστιτούτου (εκτός έδρας, συμβόλαιο ασφάλισης κινδύνων & υγείας, ή την αποκατάσταση της παράνομης στέρησης του ανθυγιεινού επιδόματος κ.α.) ούτε καν στη νομικά διαπιστωμένη πρόσθετη παρακράτηση 25% από τους μισθούς των εργαζόμενων, συρρικνώνοντας έτσι τους ήδη πετσοκομμένους τους μισθούς.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά τα προβλήματα, ο …πρώτη φορά αριστερός Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να λυθούν τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα για το ΙΓΜΕ, αλλά φτάνει και στο σημείο να αρνείται να καταβάλει το βοήθημα για τα έξοδα κηδείας στην οικογένεια αιφνιδίως θανόντα εν ενεργεία συναδέλφου μας, εκφράζοντας το πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπο μιας τροϊκάνικης πολιτικής ξεπερνώντας σε σκληρότητα όλους τους προκατόχους του που το χορηγούσαν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να τον χαίρονται οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που αν και όφειλαν να γνωρίζουν την ενεργή συμβολή του στις σχεδιαζόμενες ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ της περιόδου 2011-2012, με την θέση του Αντιπροέδρου της Διοίκησης που επι υπουργίας Παπακωνσταντίνου, όπου μεθόδευσε και συνυπέγραψε τη διάλυση του ΙΓΜΕ, τώρα τον στηρίζουν στην εφαρμογή της πιο άγριας αντεργατικής πολιτικής. ’ξιος ο μισθός του!

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ εξαντλώντας όλα τα μέσα για συνεννόηση με Διοίκηση Υπουργείο, μπροστά στην αδιαφορία του Υπουργό Π.ΕΝ., παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας εγγράφως ή και προφορικά μέσω του συμβούλου του, προχωρούν άμεσα σε κινητοποιήσεις:

1. ξεκινώντας με συμβολική λειτουργική κατάληψη του κτηρίου των κεντρικών υπηρεσιών από τη Δευτέρα 13-3-2017 απαντώντας και στην απανθρωπιά του Γ. Δ/ντή

2. και σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Μεσογείων 119, την Τετάρτη 15-3-2017 στις 13:00 για να απαιτήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Σταθάκη και άμεση λύση στα προβλήματα του Ινστιτούτου και των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ καλούμαστε για μια ακόμη φορά με τους Αγώνες μας να διατηρήσουμε το Ινστιτούτο ανοιχτό και βιώσιμο τώρα και στο μέλλον προς όφελος της Κοινωνίας και του Τόπου!

Καλούμε σε συμπαράσταση όλη την Εργατική Τάξη, καθώς και την Επιστημονική Κοινότητα, στηρίζοντας τον Αγώνα μας για την ουσιαστική ανασύσταση και συνέχιση του ΙΓΜΕ.

Καλούμε τα ΜΜΕ να προβάλλουν τον Αγώνα μας. Είμαστε στην διάθεσή τους σε οποιαδήποτε πληροφορία.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ
Αχαρνές, 11-3-2017

Διαδώστε το άρθροΣχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Ομόφωνη Απόφαση για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2017
ΓΣΕΕ
Κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους των Δήμων
ΠΟΕ ΟΤΑ
Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ από την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανάχωμα στις αναξιοκρατικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παιδεία
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Η ανάπτυξη άργησε μια μέρα ...
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα για καταπάτηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σωρεία λαθών στους δασικούς χάρτες με κίνδυνο απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ