Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Καταγγέλουν προσλήψεις παιδιών συνδικαλιστών ως ειδικούς συνεργάτες στην Εθνική Τράπεζα

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Για συνδιαλλαγή των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κάνει λόγο η καταγγελία της Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Εθνικής Τράπεζας Πρόταση Προοπτικής.

Όπως κατεγγέλεται, ο ΣΥΕΤΕ με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αφήνει τόσο ανενόχλητη την Τράπεζα να παραβιάζει συστηματικά τον Κανονισμό Εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις, γιατί η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) -ΔΑΚΕ τα έχει ξεπουλήσει όλα.

Δεν τους έφταναν οι προαγωγές κατ εξαίρεση, οι προνομιακές μεταθέσεις, οι παραπάνω από το προβλεπόμενο αποσπάσεις στο Σύλλογο, τώρα αποκαλύπτεται ότι η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει προσλάβει παιδιά αρχισυνδικαλιστών του Προεδρείου των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σαν ειδικούς συνεργάτες!

Μάλιστα, αναφέρει η καταγγελία, φαίνεται ότι κι άλλοι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων έχουν βάλει συγγενείς 1ου βαθμού στην τράπεζα ως ενοικιαζόμενους! Πώς περιμένει κανείς να αντιπαλέψει ο Σύλλογος το δουλεμπόριο της ενοικιαζόμενης εργασίας, την παραβίαση του κανονισμού καθημερινά με τις προσλήψεις και τοποθετήσεις εκατοντάδων συμβούλων και ειδικών συνεργατών, τη διάλυση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων, όταν οι ίδιοι σε συνεργασία με την Τράπεζα βολεύουν έτσι συγγενείς και φίλους;

Το ίδιο είχαν κάνει και οι ίδιες παρατάξεις στο ΤΥΠΕΤ τον Μάρτη, όταν αποφάσισαν προσλήψεις παιδιών συναδέλφων χωρίς διαγωνισμό.

Αλήθεια, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τι έχει να απαντήσει σήμερα για όλα αυτά; Τότε είχε βγει δήθεν να διαχωρίσει τη θέση της, ότι δεν εφαρμόζει τέτοιες πολιτικές. Μήπως δεν κάνει τα ίδια και χειρότερα; Δεν προσλαμβάνει πίσω από το παράθυρο ρουσφέτια βουλευτών, επιχειρηματιών, παιδιά διευθυντών και τώρα και συνδικαλιστών; Μήπως δεν υπάρχουν κάποιες Διευθύνσεις όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι ειδικοί συνεργάτες με ειδικούς μισθούς ( Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών, Private Banking κλπ); Όμως, αυτά δεν βγαίνουν στα μεγάλα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους.

Γι αυτούς και για τα μεγαλοστελέχη που έρχονται από την αγορά, και μετά παίρνουν μεταγραφή σε άλλες τράπεζες, λεφτά υπάρχουν.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Στο τυπογραφείο η προκήρυξη 8Κ/2020 για 23 θέσεις σε ΗΔΙΚΑ και άλλους φορείς
Προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Κ/2020: Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών κατηγορίας ΔΕ
Προσλήψεις 225 ατόμων ανακοίνωσε ο ΟΚΑΝΑ
Νέα προκήρυξη για μετατροπή σε αορίστου χρόνου των γιατρών με συμβάσεις σε ΜΕΘ του ΕΣΥ
Οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ για 120 θέσεις Τελωνειακών στην ΑΑΔΕ
2.600 θέσεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις
Προσλήψεις 370 ατόμων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου