Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Φοιτητικός διαγωνισμός για μηχανικούς

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

To BEST Thessaloniki, μία εκ των 96 τοπικών ομάδων του Πανευρωπαϊκού Φοιτητικού Οργανισμού BEST, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με τις τοπικές ομάδες BEST Athens, BEST Patras, BEST Chania, διοργανώνει τον εθνικό φοιτητικό διαγωνισμό μηχανικών EBEC Greece 2014. Ο Διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές Το EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός για μηχανικούς πανευρωπαϊκά και αποτελείται από τρεις γύρους. Φέτος στη Θεσσαλονίκη, 8 ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, έχοντας προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα - ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ, Πάτρα - Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά - Πολυτεχνείο Κρήτης), θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες: Team Design (σχεδίαση - υλοποίηση μηχανικής κατασκευής) και Case Study (αναζήτηση - διατύπωση βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα). Στόχος είναι η πρόκρισή τους στην τελική φάση του Διαγωνισμού (EBEC final) που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο διαγωνισμός θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εξασκήσουν τις επιστημονικές και μη δεξιότητές τους και να εξελίξουν τις επικοινωνιακές ικανότητες τους πάνω σε θέματα που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τους μελλοντικούς συναδέλφους μηχανικούς από όλη την Ελλάδα, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, σε ένα πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες: ebecgreece.org


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Την Δευτέρα η λίστα για τα σχολεία που γίνονται πρότυπα και πειραματικά
Επαναλειτουργία σε δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και κολλέγια από 17 Μαΐου
Υποβολή προτάσεων για ίδρυση τμημάτων ένταξης
Κατακτήριες εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ 2020-2021
Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς 2020-2021
Προκήρυξη εξετάσεων για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Α εξεταστικής 2021
Αιτήσεις για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθητικών διαγωνισμών για το 2021-2022