Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Απασχόληση 200 νέων επιστημόνων μέσω του έργου TRIGGER

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Την πόρτα για την αξιοποίηση του έμψυχου επιστημονικού δυναμικού Ελλάδας και Βουλγαρίας στην αγορά εργασίας, άνοιξε η σημερινή υπογραφή στο ΥΜΑΘ της πρώτης σύμβασης χρηματοδότησης του έργου «TRIGGER», που αφορά στην ένταξη στην αγορά εργασίας 200 άνεργων απόφοιτων πανεπιστημίων από τις επιλέξιμες περιοχές της Ελλάδα και της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα για την πατρίδα μας, ως επιλέξιμες περιοχές θεωρούνται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ, με τους νέους επιστήμονες που θα επιλεγούν να δραστηριοποιούνται σε θεματικούς τομείς με μελλοντική προοπτική, όπως είναι για παράδειγμα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η πληροφορική και η διαχείριση αποβλήτων.

Αναφερόμενος στη σημασία του γεγονότος ότι το ΥΜΑΘ συμμετέχει για πρώτη φορά ως επικεφαλής εταίρος στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG) Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε ότι πέρα από την ανταλλαγή εξειδικευμένου προσωπικού και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δυο οικονομιών, ο μεγαλύτερος στόχος του «TRIGGER» είναι «να δείξουμε στους αποφοίτους πανεπιστημίων ότι στην Ελλάδα κάτι αλλάζει. Ότι το πανεπιστήμιο δεν παράγει άνεργους επιστήμονες και ότι η Ελλάδα παύει να διώχνει τα παιδιά της. Να τους αποδείξουμε δηλαδή, ότι επιτέλους δημιουργείται ένα υποστηρικτικό πλαίσιο που αναπτερώνει τις προσδοκίες τους, μέσα από μια συγκεκριμένη στόχευση που σπάει το φαύλο κύκλο της χαμηλής ανταγωνιστικότητας».


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
EPSO: Νέος διαγωνισμός προσλήψεων σε θεσμικά όργανα και οργανισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης στις ΤΠΕ πανελλαδικά από τον ΣΕΠΕ
ΑΣΕΠ 7Κ/2022: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 3.720 θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας
Αιτήσεις για 6.500 θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών
Νέες θέσεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στην Πολεμική Αεροπορία
Ξεκινούν άμεσα 7 νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης
Γραπτός διαγωνισμός ΑΑΔΕ 1Γ/2022: Ημερομηνία διεξαγωγής και πρόγραμμα εξετάσεων