Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα δημοτικά. Η ηλεκτρονική επεξεργασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα.

Μετά από την ολοκλήρωση των μετατάξεων θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με σκοπό να ανακοινωθούν αν είναι δυνατόν ακόμη και πριν από τις 30 Αυγούστου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία.

Ως προς τις μετατάξεις, οι σχετικές αιτήσεις φτάνουν τις 5.750. Θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000 (έχουν κατατεθεί 12.000 αιτήσεις), ενώ προσλήψεις ωρομίσθιων δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με πέρυσι και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πολλά κενά. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας σε τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κλίμα αναταραχής στον χώρο της εκπαίδευσης φουντώνει ακόμη περισσότερο, καθώς πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι - κυρίως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το θέμα της διαθεσιμότητας θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που αρχίζει στις 30 Αυγούστου στην Κέρκυρα, ενώ η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις
Ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια, Οργάνωση και λειτουργία για το 2020-2021
Εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
Πρόσκληση εκπαιδευτικών ΠΕ86 για απόσπαση στο ΔΟΑΤΑΠ
Ανακοίνωση βαθμολογιών μαθημάτων για τους υποψηφίους Ελλήνων του Εξωτερικού
Τηλεδιάσκεψη Webex για τους εκπαιδευτικούς, χρήση και υποστήριξη
Πρόσκληση για προσφορά θέσεων μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα