Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα RSS Κατηγορίας

Βραβεία επιχειρηματικής ιδέας στο Lemnos Festival 2013

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Lemnos Festival 2013 και για την εκπλήρωση του σκοπού προβολής και ανάπτυξης της Λήμνου θα επιβραβευτεί η καινοτόμα προσπάθεια επιχειρηματικότητας.

Τα 1α βραβεία θα δοθούν στις πλέον πρωτότυπες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρουσιαστούν κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ στις 13 και 14 Αυγούστου 2013.

Δικαίωμα διεκδίκησης του βραβείου επιχειρηματικότητας έχουν όσοι διαθέτουν μία καινοτόμο ιδέα για τη δημιουργία μικρής επιχείρησης στη Λήμνο και που μέχρι τώρα δίσταζαν ή δε μπορούσαν να επιδιώξουν. Οι τρεις καλύτερες προτάσεις για δημιουργία μικρής επιχείρησης στη Λήμνο, βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, οι πέντε καλύτερες με πρόσβαση στις υποδομές και τις υπηρεσίες του hub επιχειρηματικότητας στην Μύρινα, ενώ και οι 10 πρώτες σε κατάταξη συμμετοχές επιβραβεύονται μέσω υποστήριξης φακέλου υποψηφιότητας σε κοινοτικά ή/και άλλα προγράμματα ιδιωτικού ή δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, ώρα 23:59 και γίνεται μόνο ηλεκτρονικά http://lemnosinaction.com/?p=1243).

Η αξιολόγηση θα βασιστεί σε προκαθορισμένα, αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, σε συγκεκριμένη ημέρα, που θα καθοριστεί από την ανεξάρτητη επιτροπή – εκπροσώπους του Δήμου Λήμνου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου- οι οποίοι στέκονται αρωγοί και μας συντρέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ο μεγάλος νικητής των βραβείων θα λάβει το 1ο Βραβείο «Φιλοκτήτης» που ισοδυναμεί με χρηματικό έπαθλο €3.000 σε 3 ισόποσες δόσεις σύμφωνα με τα ορόσημα προόδου της υφιστάμενης ή υπό σύστασης εταιρείας και όπως αυτά προκύψουν σε κοινή συνάντηση με την επιτροπή αξιολόγησης μετά το πέρας του διαγωνισμού. Αντίστοιχα, η δεύτερη και τρίτη καλύτερη, βάσει αξιολόγησης, επιχειρηματική πρόταση θα λάβουν ως χρηματικό έπαθλο από €1.000 σε 2 ισόποσες δόσεις βάσει προόδου.

Επιπλέον, οι πέντε πρώτοι στην κατάταξη αξιολόγησης έχουν δικαίωμα χρήσης των υποδομών και των υπηρεσιών του hub επιχειρηματικότητας, η δημιουργία του οποίου είναι επιπρόσθετος στόχος των βραβείων και παράπλευρο όφελος της δράσης. Συγκεκριμένα, το hub θα παρέχει για 4 μήνες στους δικαιούχους από πλευράς υποδομών: φιλοξενία στις κτιριακές υποδομές του στη Μύρινα (προσφορά δήμου Λήμνου) πλήρως επιπλωμένα γραφεία.

πρόσβαση σε: σύνδεση διαδικτύου. άδειες χρήσης λογισμικού. εκτυπωτές, φωτοτυπικά και σαρωτικά μηχανήματα.

από πλευράς υποστήριξης και υπηρεσιών: δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας για το start-up συμβουλευτικές υπηρεσίες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (mentoring) υπηρεσίες οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης
υπηρεσίες διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων υπηρεσίες προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης

«Σκοπός του συλλόγου μας, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ιδέας του επαναπατρισμού και η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών προς την υλοποίησή του, μέσω της προβολής του νησιού μας και μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού, με τον οποίο οι "Λημνιοί εν Δράσει" θα βρίσκονται κοντά στη νεολαία της Λήμνου στην προσπάθεια ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας και ανάδειξης του τόπου μας» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας προβολής, Γιάννης Πετράκης.

Περισσότερες πληροφορίες για τα 1α Βραβεία Επιχειρηματικότητας Επικεφαλής στο lemnosinaction.com.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα
Παράταση προθεσμίας για την υποβολή σχεδίων βελτίωσης
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Κέντρα Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης
Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός
Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου
Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Ψηφιακό Βήμα
Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Ψηφιακό Αλμα
Στο 57,7% το ποσοστό των επιχειρήσεων που καινοτομούν στην Ελλάδα