Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Δια Βίου Μάθηση  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αναγνωρισμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα εξ Αποστάσεως

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Υποβολή αιτήσεων για Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως με αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ - Έκπτωση 50% στα δίδακτρα

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων εαρινού εξαμήνου, όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως στις Επιστήμες της Αγωγής και στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) που προσφέρει στην ελληνική γλώσσα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τη μέθοδο της διδασκαλίας και μάθησης εξ αποστάσεως και δίνουν την ευκαιρία υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης στον τόπο μόνιμης διαμονής των υποψηφίων (Ελλάδα), χωρίς να απαιτείται η συστηματική φυσική παρουσία στην παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας και χωρίς να τροποποιούνται οι καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ο στόχος των προγραμμάτων είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία η οποία θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν και να διακριθούν είτε σε υψηλής ζήτησης τομείς της εκπαίδευσης είτε σαν διευθυντικά στελέχη, στο ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον που ζούμε.

Για όλους τους εξ’ Ελλάδος ενδιαφερόμενους προσφέρεται 50% υποτροφία στα δίδακτρα. Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου προσδιορίζεται περί τα τέλη Ιανουαρίου και λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα εξ Αποστάσεως

Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.)
Επιστήμες Αγωγής: Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση
Επιστήμες Αγωγής: Ειδική Εκπαίδευση
Επιστήμες Αγωγής: Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας
Επιστήμες Αγωγής: Διδακτική των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
Επιστήμες Αγωγής: Εκπαιδευτική Τεχνολογία
Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Τα ίδια προγράμματα προσφέρονται και με φυσική παρουσία στην έδρα του Πανεπιστημίου στη Λευκωσίας και πέραν αυτών, προσφέρονται επίσης με ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης και Διδακτορικά Προγράμματα στους αντίστοιχους προς τους παραπάνω τομείς .

Πλεονεκτήματα αποφοίτων ΑΕΙ – ΤΕΙ

Πέραν των εξειδικευμένων γνώσεων που αποκτούν οι σπουδαστές ανά θεματική ενότητα σε περιζήτητες κατευθύνσεις των επιστημών της Αγωγής και της Διοίκησης, έχουν και τα παρακάτω συγκριτικό πλεονεκτήματα:

Α) για τα Μεταπτυχιακά στις Επιστήμες της Αγωγής και την Εκπαιδευτική Ψυχολογία:

• Δύο χρόνια προϋπηρεσία στους διορισμένους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) και τη συνεπακόλουθη μισθολογική τους αναβάθμιση.
• Τέσσερα μόρια προσαύξηση τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων
• Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς
• Προσαύξηση κατά 2,5 στα μόρια, όσων συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών
• Μοριοδότηση στην επικείμενη αξιολόγηση εκπαιδευτικών
• Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής και πρόταξη στους πίνακες ΣΜΕΑΕ (ισχύει για όσους επιλέξουν την κατεύθυνση «Ειδική εκπαίδευση» ή «Σχολική Ψυχολογία»)

Β) για το Μ.Β.Α.:

• Πλεονέκτημα εξειδίκευσης όσων κατέχουν ή διεκδικούν θέση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα
• Μοριοδότηση στην επικείμενη αξιολόγηση στελεχών του Δημοσίου Τομέα
• Μοριοδότηση με 200 μόρια στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για οικονομοδιοικητικές θέσεις
• Αναβάθμιση θέσης (τάξης) όσων είναι ήδη ενταγμένοι στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Π.Ε.)
• Δυνατότητα ένταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Π.Ε.) όσων δεν είναι ενταγμένοι (αφορά σε πτυχιούχους ΤΕΙ σχετικών ειδικοτήτων ή πτυχιούχους ΑΕΙ μη σχετικών ειδικοτήτων που εργάζονται σε συναφείς τομείς)

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια λειτουργίας, είναι πρώτο στις προτιμήσεις και αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε περισσότερα από 40 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Φαρμακευτικής, Οικονομίας, Ψυχολογίας, Μηχανικής Ηλεκτρολογίας, Μηχανικής Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κλπ. Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Εράσμους με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Δια Βίου Μάθηση
Προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Προγράμματα Επιμόρφωσης και Κατάρτισης
ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προγράμματα Κατάρτισης
ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ