Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 29/05/2024

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

«Όμηροι» του Γιώργου Φλωρίδη Συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη απονομή των συντάξεων σε δεκάδες δικαστικούς υπαλλήλους, λόγω έλλειψης προσωπικού στο αρμόδιο τμήμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων επανέρχεται στο θέμα, δύο μήνες σχεδόν μετά το πρώτο δελτίο τύπου (27/3). Στο μεσοδιάστημα υποβλήθηκε μέχρι και ερώτηση στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, καθώς και την Υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Έως τώρα απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους υπουργούς.
Έχει ανακύψει μείζον ζήτημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για αρκετούς εκ των δικαιούχων, αιτία το γεγονός ότι έχουν βρεθεί χωρίς εισόδημα χρονικό διάστημα που για κάποιους φτάνει έως και τους επτά μήνες!


Μάλιστα, υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες που μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, καθώς δεν αναμένεται επίλυση του προβλήματος την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου.
Με το τέρας της ακρίβειας να μοιάζει ανίκητο και να ταλαιπωρεί σταθερά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, κάθε μέρα που περνάει γι’ αυτούς τους δικαιούχους συντάξεων, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.


Το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί, εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, διέθετε υπευθυνότητα ή έδειχνε την ανάλογη ευαισθησία.
Είναι κρίμα να μην μπορεί να εκδοθεί το απαραίτητο Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) γι’ αυτούς τους συνταξιούχους, με συνέπεια να μην μπορεί το Πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και νυν ΕΦΚΑ να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών συντάξεων.


Καλούμε επίσημα τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να επιληφθεί άμεσα του θέματος.
Είναι ντροπή, συνάδελφοι με θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα να στερούνται της σύνταξής τους, επειδή είναι υποστελεχωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Έχετε το δικαίωμα κύριε Υπουργέ να κρατάτε όμηρους τους συγκεκριμένους συνταξιούχους;
Έχετε βρεθεί χωρίς ευρώ στην τσέπη σας για τόσο μεγάλο διάστημα;


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Άδικο το χαράτσι της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αλήθειες που δεν λέγονται για τις δασικές φωτιές
ΠΕΣΥΔΑΠ
Παρέμβαση ΕΝΔΙΣΥ για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στου συνταξιούχους
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
«Όμηροι» του Γιώργου Φλωρίδη Συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την ελληνική δικαιοσύνη μετά από αλλεπάλληλες αναβολές
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ