Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 20/03/2024

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΔΟΕ προχωράει στην υλοποίηση των αγωνιστικών δράσεων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωράει στην υλοποίηση των αγωνιστικών δράσεων που ακολουθεί μέχρι σήμερα,
• τη συνέχιση δηλαδή των 3ωρων στάσεων εργασίας (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).

ενώ παράλληλα αποφασίζει, σε υλοποίηση και διεύρυνση των αποφάσεων της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/3/2024:
• την πραγματοποίηση, μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την Πέμπτη 28/3 και ώρα 13:30 (με κάλεσμα συμμετοχής σε Ο.Λ.Μ.Ε. - Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας) και, ταυτόχρονα, συγκεντρώσεις την ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης πλην Αττικής.
• την πραγματοποίηση κύκλου Γενικών Συνελεύσεων από 19/3 έως 29/3 και ολομέλεια προέδρων την 1/4/2024 με πρόταση - εισήγηση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου που θα αφορά τα κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης (την ανάγκη άμεσης οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της 92ης Γ.Σ. ,την απαίτηση για διάλογο για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την απαίτηση για διάλογο για το ζήτημα της αξιολόγησης με βάση τις θέσεις του κλάδου…)
• την πραγματοποίηση μεγάλης επιστημονικής εκδήλωσης για την αξιολόγηση στις 5/4/2024, η οποία θα θέτει, για μια ακόμη φορά, το ζήτημα στην παιδαγωγική του βάση ενάντια στο τερατούργημα που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. επιχειρεί να επιβάλει.
• το κάλεσμα σε σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στους προέδρους και κοσμήτορες των παιδαγωγικών σχολών και τμημάτων με στόχο την ανάπτυξη προβληματισμών αλλά και, τελικά, της διαμόρφωσης κοινής πρότασης για το ζήτημα της αξιολόγησης ώστε να επιδιώξουμε, στη συνέχεια, από κοινού να τη μεταφέρουμε σε συνάντηση-συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
• την πραγματοποίηση σειράς επιστημονικών δράσεων, με όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους, που θα αναδεικνύουν τον αντιεπιστημονικό - αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823 και την ορθότητα των θέσεων της Δ.Ο.Ε.
• την πραγματοποίηση συναντήσεων, στην παραπάνω κατεύθυνση, με τους τομείς παιδείας των κομμάτων, την ΑΔΙΠΔΕ και το προεδρείο του Ι.Ε.Π.
• τη δημιουργία σποτ που θα αναδεικνύει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Δ.Ο.Ε και τη δημόσια εκπαίδευση.
Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ «Επίκαιρα ζητήματα και αντιπαραθέσεις για την ειδική και συμπεριληπτική εκπαίδευση»
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για επιβολή ποινών σε απεργούς διευθυντές - προϊστάμενους
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κήρυξη νέας απεργίας αποχής
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τις εκλογές Συμβουλίων Διοίκησης
ΠΟΣΔΕΠ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση Μητρώου Παρόχων Κατάρτισης - ΚΕΔΙΒΙΜ των δημοσίων ΑΕΙ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ