Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 20/11/2023

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι συνταξιούχοι θέλουν δώρο χριστουγέννων να λάβουν τη 13η σύνταξη και όχι επιδόματα φτώχειας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Οι συνταξιούχοι απαιτούν εδώ και τώρα να τους επιστραφεί ολόκληρη η 13η σύνταξη ως δώρο Χριστουγέννων. Δεν δέχονται να αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως….. επαίτες και να παίρνουν επίδομα-αντίδωρο 100 ή 150 ή 200 ευρώ.
Οι εξαγγελίες της περασμένης Πέμπτης, που έγιναν αρχικά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στην συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών (!!!), Κωστή Χατζηδάκη, εξοργίζουν ακόμα περισσότερο, τα 2,6 εκατ. των συνταξιούχων.


Αρχικά, επιβεβαιώνουν όλα αυτά που επανειλημμένα έχει καταγράψει το ΕΝΔΙΣΥ, περί βίαιης φτωχοποίησης των συνταξιούχων. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται επίσημα ότι 1.055.000 θα είναι οι δικαιούχοι της παροχής των 100 ή 150 ή 200 ευρώ, καθώς τόσοι έχουν προσωπική διαφορά από 10 ευρώ και πάνω. Είναι πραγματικά η πλέον ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι συντάξεις έχουν μειωθεί τόσο πολύ, που όχι μόνο δεν αρκούν για να βγει ο μήνας, αλλά δεν φτάνουν ούτε για…. 15νθήμερο.Άλλωστε, το πλήθος των δικαιούχων αποδεικνύει ότι το 40% των συνταξιούχων (χωρίς προσωπική διαφορά), αναγκάζονται να διαβιούν με συντάξεις, ακόμα και κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σε αυτό το ζοφερό τοπίο, με την ακρίβεια να συνθλίβει τον μηνιαίο προϋπολογισμό των οικογενειών, η κυβέρνηση επιλέγει για άλλη μια χρονιά τη μέθοδο της κοροϊδίας και της εξαπάτησης των συνταξιούχων: Εξηγούμαστε:


*Με το εφάπαξ επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 100 ή 150 ή 200 ευρώ, θα στηριχθούν 1.055.000 συνταξιούχοι. Αν όμως οι ίδιοι λάμβαναν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων, πόσα θα έπαιρναν; Τότε ως δώρο, θα είχαν μία επιπλέον σύνταξη. Όχι επίδομα <<φτώχειας>>.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατάργησε την παρέμβαση της προηγούμενης Κυβέρνησης, με την οποία είχε επανέλθει, έστω και κλιμακωτά το δώρο Χριστουγέννων (13η σύνταξη), αλλά για το σύνολο των συνταξιούχων.
Το οποίο ανερχόταν σε 1,1 δις ευρώ ανά έτος. Από το 2020 που καταργεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το συγκεκριμένο άρθρο 120 του νόμου 4611/19 έως και το 2023 υπολογίζεται σε 4 χρόνια x 1,1 δις ευρώ= 4,4 δις ευρώ, η συγκεκριμένη περικοπή από τους συνταξιούχους. Αντί γι’ αυτό δίνει <<ψίχουλα>> εφάπαξ επιδόματα! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
fast track συντάξεις: Οι περισσότερες απονομές έχουν κραυγαλέα λάθη - Το μυστικό που κρύβουν οι τροποποιητικές
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Οι συνταξιούχοι θέλουν δώρο χριστουγέννων να λάβουν τη 13η σύνταξη και όχι επιδόματα φτώχειας
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Μην διανοηθείτε να αυξήσετε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Μην τολμήσετε να περικόψετε παροχές ασθενείας και επιδόματα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Παράλληλη Σύνταξη από 13/05/2016 και μετά-Αναδρομικά και προσαυξήσεις για χιλιάδες δικαιούχους
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ