Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 11/05/2023

ΠΟΣΔΕΠ

Ομόφωνη απόφαση της ΕΓ για την κατ εξαίρεση κίνηση και συνέχιση των διαδικασιών προσλήψεων στα ΑΕΙ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Τελικά, με τη συνεπή και συντεταγμένη δράση όλων των παραγόντων των Πανεπιστημίων, οι προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας σχετικά με την άρση των περιορισμών στις διαδικασίες προσλήψεων στα Πανεπιστήμια έγιναν δεκτές και αποφασίσθηκε, από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η κατ' εξαίρεση κίνηση και συνέχιση των διαδικασιών που αφορούν α) στην επιλογή και διορισμό ή πρόσληψη, κατά περίπτωση, των μελών ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και των εντεταλμένων διδασκόντων των ΑΕΙ και β) στην κατάρτιση και ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου, συμπεριλαμβανομένων όλων των προπαρασκευαστικών διαδικασιών, στο πλαίσιο πάσης φύσεως έργων και προγραμμάτων που διαχειρίζονται και υλοποιούν οι ΕΛΚΕ των ΑΕΙ.

Διαδικασίες που είχαν ανασταλεί ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Ήταν ένα λογικό και δίκαιο αίτημα που εγκαίρως είχε θέσει και η ΠΟΣΔΕΠ (βλ. εδώ https://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&Itemid=207&task=doc_download&gid=3072 το αίτημα της Εκτελεστικής Γραμματείας από τις 6/4/2023).

Η αναστολή / διακοπή των διαδικασιών επί δύο εβδομάδες και οι δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν θα είχαν αποφευχθεί αν είχε γίνει δεκτό το αίτημα της ΠΟΣΔΕΠ να νομοθετηθεί η εξαίρεση και να συμπεριληφθεί στη σχετική τροπολογία, ώστε να μην απαιτούνταν η διαδικασία της Επιτροπής του ΣτΕ.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
3 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Μαρόκο
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Λάθη και πάλι, στη μοριοδότηση των υποψήφιων εκπαιδευτικών στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η παιδαγωγική ελευθερία στην πυρά
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ομόφωνη απόφαση της ΕΓ για την κατ εξαίρεση κίνηση και συνέχιση των διαδικασιών προσλήψεων στα ΑΕΙ
ΠΟΣΔΕΠ