Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 11/11/2022

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η κυβέρνηση διά του e-ΕΦΚΑ δεν εκτελεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
ΠΡΟΣ
Τον Διοικητή του ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης e- ΕΦΚΑ , που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγ. Κωνσταντίνου αρ.8.
• Κοινοποιούμενο προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου αρ.29

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Σύμφωνα με το εν ισχύ καταστατικό του Ενιαίου Δικτύου Συνταξούχων, είναι ταγμένο στην προάσπιση και προαγωγή των συνταξιοδοτικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών του καθώς και στον αγώνα με κάθε πρόσφορο μέσο για την διεκδίκηση, διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών του. Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών, το σωματείο μπορεί, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού του, να προσφεύγει στα δικαστήρια, εθνικά ή υπερεθνικά, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών του και εν γένει των συνταξιούχων, ιδίως για κοινωνικοασφαλιστικά θέματα αλλά και για κάθε θέμα που απασχολεί τα μέλη του.
Το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ενημέρωσε τα μέλη του ότι μπορούν να διεκδικήσουν με δικαστικό αγώνα τις περικοπές των μνημονιακών νόμοων 4093/12, 4051/12 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους καθώς και την κατάργηση των δώρων σε κύρια και επικουρική. Κατατέθηκαν αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, οι αγωγές δικάστηκαν και δημοσιεύθηκαν από το δικαστήριο οι αποφάσεις. Κοινοποιήθηκαν στον e-ΕΦΚΑ οι εξής αποφάσεις: Α3236/2022 (του 7ου Μονομελούς), 11348/21 (του 3ου Μονομελούς), 1379/21 (του 7ου Μονομελούς), Α11343/21 (του 30ου Μονομελούς) και η 1117/21 (του 31ου Μονομελούς), 13864/20 (του 30ου Μονομελούς).

Ζητάμε να μάθουμε για ποιόν λόγο έως και σήμερα δεν έχουν εκτελεστεί από τον e-ΕΦΚΑ οι τελεσίδικες αποφάσεις που αναφέρονται. Για ποιόν λόγο δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους τα μέλη μας. Για ποιόν λόγο φορτώνεται ο e-ΕΦΚΑ με τόκους κύριε Διοικητά και σας ρωτάμε αν έχετε το δικαίωμα αυτό. Ο e-ΕΦΚΑ ανήκει σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, δεν ανήκει σε κανέναν Διοικητή και σε καμία κυβέρνηση.

Ζητάμε να επιδέιξετε αίσθημα ευθύνης απέναντι σε χιλιάδες συνταξιούχους και να εφαρμόσετε τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Σε κάθε περίπτωση και εφόσον εισπράξουμε εκ νέου αδιαφορία και σιωπή στο ζήτημα αλλά και περαιτέρω αναβολή που αφορά τις συντάξεις μας, σας δηλώνουμε ότι, περιμένουμε την απάντησή σας εντός δεκαπενθήμερου αρχής γενομένης από την ημερομηνία κοινοποίησης, άλλως θα υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας με κάθε πρόσφορο τρόπο, τόσο εξωδικαστικά όσο και με προσφυγή στα αρμόδια Δικαστήρια καθώς και θα προβούμε στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας , αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Χατζηδάκης και Μητσοτάκης εξαπάτησαν τους συνταξιούχους: 910.000 δικαιούχοι δεν θα λάβουν αυξήσεις
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Εκκρεμείς απονομές συντάξεων ή αλλιώς η εξαπάτηση των συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Η κυβέρνηση διά του e-ΕΦΚΑ δεν εκτελεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Για την απαγόρευση μετακίνησης Έλληνα καθηγητή από υπηρεσίες των ΗΠΑ
ΠΟΣΔΕΠ
Παράλληλη ασφάλιση:Ο e-ΕΦΚΑ παραδέχτηκε τα λάθη στον επανυπολογισμό
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ