Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 03/11/2022

ΠΟΣΔΕΠ

Για τους φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης που ελέγχονται ποινικά

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που ελέγχονται ποινικά
Το διάστημα αυτό διεξάγεται εισαγγελική έρευνα κατά φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για αποκλεισμό του Κοσμήτορα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2021. Η εισαγγελία παρενέβη μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η Υπουργός Παιδείας, με βάση ανακοίνωση της Κοσμητείας για τα γεγονότα, τα οποία ξεκίνησαν από παρατηρήσεις που έγιναν σε φοιτητές για ανάρτηση αφίσας έξω από τους καθορισμένους χώρους ανακοινώσεων.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ συζήτησε το θέμα και
• Θεωρεί ότι τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, έχουν τη δυνατότητα και την υποχρέωση να επιλαμβάνονται κάθε ζητήματος που συνδέεται με τη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας, και την οργανωμένη δράση των μελών της, φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.
• Τονίζει ότι εντάσσεται στον παιδαγωγικό ρόλο των πανεπιστημιακών τόσο η προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων, όσο και ο έλεγχος και η απόδοση ευθυνών για συμπεριφορές εκτός ορίων, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας.
• Εκτιμά ότι καλώς ο Κοσμήτορας επιχείρησε να διερευνήσει αρχικά το περιστατικό της διένεξης μεταξύ καθηγητών και φοιτητών καλώντας τους εμπλεκόμενους. Τέτοια θέματα πρέπει να λύνονται με εσωτερικές διαδικασίες της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ η καχυποψία και η κλιμάκωση των αντιδράσεων πρέπει να αποφεύγονται γιατί οδηγούν σε παρεκτροπές, χωρίς συνείδηση των συνεπειών τους.
• Θεωρεί πάντως γενικά ότι η έξωθεν παραπομπή στα δικαστήρια ζητημάτων που ανακύπτουν αποτελεί κακή πρακτική που προκαλεί εντάσεις, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς από το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
• Ως εκ τούτου αποδοκιμάζει την παρέμβαση της Υπουργού κ.Κεραμέως στην πανεπιστημιακή ζωή με αναφορά της προς την Εισαγγελία, η οποία προκάλεσε τον ποινικό έλεγχο των φοιτητών, και θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος πρέπει να οριοθετηθεί εντός της κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Τροποποίηση της έδρας του ειδικού εξεταστικού κέντρου Θεσσαλονίκης του ΚΠΓ Β περιόδου 2022
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Καθορισμός νέων συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΕΠΑΛ, για εισαγωγή στο τμήμα Ψηφιακών μέσων (Αργοστόλι)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ξεφεύγει η κατάσταση στα ιδιωτικά σχολεία. Δύο περιστατικά παράνομης εκδίωξης εκπαιδευτικών από την τάξη.
ΟΙΕΛΕ
Για τους φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης που ελέγχονται ποινικά
ΠΟΣΔΕΠ
Όχι στην υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ