Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 25/07/2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Σε συνέχεια των διορισμών του 2021, ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για το 2022. Οι διορισμοί αυτοί πραγματοποιούνται μετά από 12 χρόνια απουσίας μόνιμων διορισμών, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των υπαρχόντων κενών και αποτελούσαν ένα διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί ότι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση, ώστε να καλύπτονται οι αποχωρήσεις και να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων.

Στην ειδικότητα των Βιολόγων (ΠΕ04.04), ο αριθμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν είναι σημαντικός, θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του μαθήματος της Βιολογίας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήταν ένας κλάδος μονίμως υποστελεχωμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι πέρυσι, οι μόνιμοι Βιολόγοι που υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν περίπου 950 στο σύνολο των 3.000 περίπου σχολείων της χώρας.

Ταυτόχρονα, πρέπει να επισημάνουμε ότι, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αν και στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων οι διορισμοί κάλυψαν σχεδόν το 100% των οργανικών κενών, για τους Βιολόγους δεν ίσχυσε αυτό. Συγκεκριμένα, το 2021 καλύφθηκε μόνο το 54% και το 2022 μόνο το 74% των κενών που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να παραμένουν περισσότερα από 100 οργανικά κενά Βιολόγων. Θεωρούμε απαραίτητο την επόμενη σχολική χρονιά να αποκατασταθεί αυτή η άδικη αντιμετώπιση.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί αυτονόητο η στελέχωση της εκπαίδευσης να γίνεται βάσει των πραγματικών αναγκών και με βάση τις ώρες Α ανάθεσης κάθε ειδικότητας και όχι με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.
Για το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Σε σχέση με τα «λάθη» στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3ΕΑ/2022
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ορκίστηκε η επόμενη γενιά ιατρών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση επιχειρήσεων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Σχετικά με τη διεύρυνση στο ωρολόγιο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ