Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 04/11/2021

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Φιάσκο με τους δικηγόρους και τους λογιστές στην απονομή συντάξεων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Σε πρωτοφανές φιάσκο εξελίσσεται για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, αλλά και προσωπικά για τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, η διαδικασία ένταξης των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων. Παρά τις αρχικές προσδοκίες περί 1.200 επαγγελματιών, που επιμορφώνονται και ετοιμάζονται να σώσουν την τρωτή τιμή και υπόληψη του Φορέα, μόλις 179 κατάφεραν να πιστοποιηθούν! Οι υπόλοιποι εξαιρέθηκαν της διαδικασίας εξέτασης, επειδή προφανώς κατάλαβαν ότι δεν τους συμφέρει να ενταχθούν στο σύστημα.


Τώρα τι έχετε να πείτε κύριε Χατζηδάκη; Ποια είναι η θέση σας επί του θέματος; Πώς θα πετύχετε βελτίωση στην επιτάχυνση της διαδικασίας; Με το 1/10 από όσους είχατε αρχικά εκτιμήσει ότι μπορούν να βοηθήσουν; Ματαιοπονείτε στις εμμονές σας και αρνείστε να αντιληφθείτε, όσα πρώτο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, σας έχει προτείνει.


Αξιοποιείστε τους συμβασιούχους που είχατε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο στον ΕΦΚΑ. Είναι 683 νέοι άνθρωποι, πτυχιούχοι, που μπορούν να προσφέρουν άμεσα στο σύστημα. Μην τους γυρνάτε την πλάτη. Ξεπεράστε τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Ο στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα και να πάρουν τις συντάξεις όσοι τις δικαιούνται, όχι να περάσει (με το έτσι θέλω) το δικό σας… Ο ΕΦΚΑ και το Ασφαλιστικό Σύστημα δεν είναι παιδική χαρά.
Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη πάρτε και εσείς θέση. Πριν από ένα έτος, εσείς ως πρωθυπουργός της χώρας, ανοίξατε το θέμα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ένα χρόνο μετά, είστε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των επιλογών σας; Έλεος, οι συνταξιούχοι περιμένουν ακόμα να λάβουν τη σύνταξή τους και ζουν με ψίχουλα…


Ακόμα χειρότερα όμως, που οι (ελάχιστοι) δικηγόροι και λογιστές που θα ενταχθούν στο σύστημα, θα αναλάβουν μόνο τις πιο… εύκολες περιπτώσεις. Ούτε διαδοχική, ούτε παράλληλη ασφάλιση γι’ αυτούς. Μόνο τα πιο βατά προβλήματα. Μα γι’ αυτές, τις εύκολες περιπτώσεις τους προσλαμβάνετε; Είναι να απορεί κανείς με την εμμονική συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας…


Το ΕΝΔΙΣΥ, μετά από ανάλυση των δεδομένων που έχει στη διάθεσή του για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα δώσετε στους δικηγόρους και τους λογιστές μόλις… το 17% των περιπτώσεων με καθαρό ασφαλιστικό χρόνο σε έναν μόνο φορέα. Και θα σας κοστίσει αυτό, κάτι παραπάνω από 8 εκατ. ευρώ. Για περίπου 27.000 αιτήσεις, που έτσι και αλλιώς οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ τις διεκπεραιώνουν σε 3-4 μήνες, χρόνος υποφερτός σε σχέση με τα 2-3 χρόνια που απαιτούνται για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης. Άρα, οι δικηγόροι και οι λογιστές δεν θα προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.


Για τους 122.000 υποψήφιους συνταξιούχους που (εσείς λέτε), ότι έχουν υποβάλλει αίτηση για χορήγηση κύριας σύνταξης και βρίσκονται στην αναμονή.
Ξεχάσατε τις 80.000 συνταξιούχους κ. Χατζηδάκη με την παράλληλη σύνταξη; Ακόμα αυτό το λογισμικό για την προσαύξηση στην κύρια σύνταξη;; Ήμουνα νιος και γέρασα!
Και κάτι τελευταίο: Αλήθεια, από πότε οι διεθνείς συντάξεις (πάνω από 30.000), δεν προστίθενται στο τελικό αποτέλεσμα;
Κύριε Χατζηδάκη, επιτέλους πάψτε να εμπαίζετε τους συνταξιούχους. Εκτός από νοημοσύνη, γνωρίζουν και… αριθμητική!


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Πιλοτική Δίκη 3 Δεκεμβρίου: Δικηγόροι σε καθήκοντα δημοσίων υπάλληλων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αναδρομικά και φορολόγηση: Οι συνταξιούχοι να μην πληρώσουν ούτε 1 ευρώ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Φιάσκο με τους δικηγόρους και τους λογιστές στην απονομή συντάξεων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Δικαίωση ΕΝΔΙΣΥ για την παράνομη φορολόγηση που είχε επιβληθεί στα αναδρομικά 95.000 συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Λάθος ο πρώτος επανυπολογισμός του 2019 σε 600.000 περίπου κύριες συντάξεις
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ