Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 10/09/2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ 91.01 ΚΑΙ 91.02

Επιστολή Θεατρολόγων Ρέθυμνου

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Επιστολή Θεατρολόγων Ρέθυμνου
Εκπαιδευτικοί ΠΕ 91.01 και 91.02
Προς :
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως
Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή
Κοινοποίηση:
Δ.Ο.Ε
Ο.Λ.Μ.Ε.
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων- Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Αξιότιμες /-οι κυρίες/-οι,
Ως Θεατρολόγοι νομού Ρεθύμνου, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από χρόνια αδιοριστίας, πραγματοποιούνται μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ανάμεσα στους οποίους και η ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής. Χαιρετίζουμε ακόμη το ότι δόθηκαν οργανικές θέσεις στον νομό μας αλλά και άλλες στην ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που στάλθηκαν όλα τα οργανικά κενά στον νομό μας, γεγονός που συνέβαλε στην ίδρυση των προαναφερθέντων οργανικών θέσεων.
Το πρόβλημα είναι το εξής: ενώ οι ανάγκες σε Θεατρολόγους είναι πολύ μεγαλύτερες, (προσλαμβάνονται ετησίως 900 αναπληρωτές Θεατρολόγοι) και υπάρχουν ελάχιστοι μόνιμοι συνάδελφοι, συστάθηκαν μόλις 171 οργανικές θέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ασύλληπτο γεγονός ότι οι δυο από τις μεγαλύτερες διευθύνσεις της Ελλάδας (΄Δ Αθήνας και Ά Θεσσαλονίκης) δεν παρουσιάζουν καθόλου οργανικά κενά, ενώ πχ η ΄Δ Αθήνας προσλαμβάνει στην πρώτη φάση γύρω στους 40 θεατρολόγους.

Αρχικά, σας εκφράζουμε κάποιους από τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας όσον αφορά την ενσωμάτωση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία του νομού μας, ενόψει των επόμενων φάσεων πρόσληψης αναπληρωτών. Ζητάμε την άμεση βοήθεια από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Λάμπρο Καρβούνη, (με την στήριξη ολων όσων εμπλέκονται) στα κάτωθι θέματα:

• Να μην δοθεί το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής β' ανάθεση για συμπλήρωση ωραρίου σε ΠΕ 70, στερώντας θέσεις εργασίας σε ειδικότητες Θεατρικής Αγωγής και στερώντας από τους μαθητές το δικαίωμα να διδάσκονται το μάθημα αυτό από καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που το σπούδασε και το ασκεί καθημερινά επιστημονικά, παιδαγωγικά, με αγάπη και μεράκι.
• Να δοθούν όλα τα εναπομείναντα κενά ώστε να μην μείνει ούτε ένα σχολείο χωρίς το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής. Για την συμπλήρωση του ωραρίου (σε περίπτωση ολιγοθέσιων σχολείων) να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθούν ώρες από το ολοήμερο και ώρες από τα εργαστήρια δεξιοτήτων.
• Να σταθείτε στο πλευρό μας στη διεκδίκηση της επαναφοράς του μαθήματος στην Ε' και Στ' τάξη αλλά και της ένταξής του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Να ασκήσουμε όλοι μαζί με την βοήθειά σας τις απαραίτητες πιέσεις ώστε να γίνονται διορισμοί κάθε χρόνο, καλύπτοντας τα αναρίθμητα πάγια κενά σε Θεατρολόγους σε όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός των 171 Θεατρολόγων που διορίστηκαν πανελλαδικά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συνάδελφοι μας με εντοπιότητα, αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια, που υπηρετούν στους νομούς της Κρήτης πάνω από 10 χρόνια, είναι εκτός διορισμών.

Συνάδελφοί μας που υπηρετούν αναπληρωτές για χρόνια στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ρέθυμνο, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός νομού ή / και νησιού ή ακόμα και άνεργοι. Για αυτόν τον λόγο επιμένουμε να μην δοθεί β' ανάθεση το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και να δοθούν ΟΛΑ τα κενά των σχολείων.
Ευελπιστούμε να μην επιτραπούν άλλες ακρότητες, εις βάρος ενός μαθήματος του οποίου η σπουδαιότητα τονίζεται από συνάδελφους εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων και στελέχη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πανελλαδικά, αλλά και από παγκόσμιες σχολικές μελέτες και να σας έχουμε στο πλευρό μας στις δίκαιες διεκδικήσεις μας.
Σας ευχόμαστε μια καλή και γόνιμη σχολική χρονιά και περιμένουμε τις κινήσεις σας για την υπεράσπιση των αιτημάτων μας.
Με εκτίμηση
Οι διορισμένοι/-ες, αναπληρωτές/-τριες και μη προσληφθέντες/-φθείσες εκπαιδευτικοί της θεατρικής αγωγής Ν. Ρεθύμνου


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ανακοίνωση για τη λειτουργία των ΑΕΙ τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (ΙΙ)
ΠΟΣΔΕΠ
Επιστολή Θεατρολόγων Ρέθυμνου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ 91.01 ΚΑΙ 91.02
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επικροτούν την πολιτική απορρύθμισης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης
ΟΙΕΛΕ
Ανακοίνωση για τη λειτουργία των ΑΕΙ τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά
ΠΟΣΔΕΠ
Ανακοίνωση σχετικά με προτεινόμενη ρύθμιση οφειλών των μελών ΔΕΠ από το ΥΠΑΙΘ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ