Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 03/04/2021

Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κανείς εκπαιδευτικός να μην νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του το νόθο υπηρεσιακό συμβούλιο στη Γ Αθήνας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Όπως είναι γνωστό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με απόφασή του (30/11/2020), έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίοι/ες φέρονται ως εκλεγμένοι/ες από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας αυτό έγινε, και μάλιστα αμέσως.


Επειδή οσονούπω αναμένεται ο ορισμός αντικαταστατών και στο ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας, υπενθυμίζουμε ότι σε συνέχεια της παραπάνω απόφασής του το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε: [...] Όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που καλούνται μέσα από τις προκηρύξεις των κατά τόπους ΠΔΕ να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα ΥΣ, να μην υποβάλουν αίτηση. Όταν το ΥΠΑΙΘ επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν αμέσως τις παραιτήσεις τους από τις δοτές θέσεις αυτές, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.

Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων ΥΣ) από κανέναν συνάδελφο, με τη συμμετοχή τους σε αυτά [...] Για το λόγο αυτό, στην περίπτωση που κάποιοι/ες συνάδελφοι/ισσες δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών (φερόμενων ως εκλεγμένων αιρετών και διορισμένων με βάση το άρθρο 123) από τα μητρώα τους. Η Ομοσπονδία, σε κάθε περίπτωση, με τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες της, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω συναδέλφους ως αιρετούς - διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, ως μέλη Δ.Σ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ.
Ως εκ τούτου, καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους της περιοχής μας να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους το νόθο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γ΄Αθήνας!

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Εκπαιδευτικά εργαλεία για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας από την βιβλιοθήκη της Βουλής
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αιτήσεις για χορήγηση πιστοποιητικών Τεχνικών Ψυκτικών Εγκαταστάσεων
ΕΟΠΠΕΠ
Αιδώς: αποκλεισμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από τα self tests
ΟΙΕΛΕ
Αιτήσεις για κρατική υποτροφία για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Κανείς εκπαιδευτικός να μην νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του το νόθο υπηρεσιακό συμβούλιο στη Γ Αθήνας
Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ