Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 11/11/2020

ΟΙΕΛΕ

Επιτέλους τέλος στην δήθεν εποχικότητα Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών βάζει το υπουργείο εργασίας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Ξεκάθαρη απάντηση σε αίτημα της ΟΙΕΛΕ σχετικά με την δήθεν εποχικότητα των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Το έγγραφο αυτό εκδόθηκε μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΟΙΕΛΕ και την ισχυρή πίεση που ασκήθηκε στην Γενική Γραμματεία και στο Υπουργείο από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Στην απάντηση που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Στρατινάκη αναφέρεται ότι τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν για τον κορονοϊό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν την υφιστάμενη εργασιακή σχέση των εργαζομένων. Με βάση το ίδιο έγγραφο, γίνεται δεκτό ότι για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέχρι την ημερομηνία λήξης της σύμβασης υπάρχει δέσμευση τήρησης του συνόλου του χρόνου με την εξαίρεση της ύπαρξης σπουδαίου λόγου. Αναφέρουμε εδώ ότι κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 672 του Αστικού Κώδικα, όταν συντρέχει σπουδαίος λόγος, καθένα από τα μέρη έχει δικαίωμα σε κάθε περίπτωση να καταγγείλει οποτεδήποτε τη σύμβαση εργασίας χωρίς να τηρήσει κάποια προθεσμία.

Επομένως, καμία νόμιμη επίκληση οιασδήποτε εποχικότητας δεν μπορεί να γίνει από τους εργοδότες, οι οποίοι οφείλουν να σέβονται τη σύμβαση εργασίας για όλο το χρονικό διάστημα ισχύος της.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Η αποκατάσταση και ενίσχυση των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη δευτεροβάθμια τυπική εκπαίδευση, είναι επιτακτική ανάγκη
ΓΣΕΕ
Συνεργασία ΥΠΑΙΘ με πρεσβεία της Ολλανδίας και το Orange Grove
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συγκρότηση νέας διοικούσας επιτροπής πρότυπων πειραματικών σχολείων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιστολή ΟΙΕΛΕ προς τον υπουργό παιδείας για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης
ΟΙΕΛΕ
Για τις κενές θέσεις ΔΕΠ, τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών
ΠΟΣΔΕΠ