Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 10/10/2020

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης εις βάρος των συνταξιούχων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η κυβέρνηση με τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου (Ν. 4714/20), στην προσπάθειά της να παρεμποδίσει την προσφυγή των συνταξιούχων στη δικαιοσύνη για την διεκδίκηση των αναδρομικών τους, νομοθέτησε ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αγωγών θα ήταν η ημέρα καταβολής των ήδη από πολλές πλευρές κουτσουρεμένων αναδρομικών ως προς τις περικοπές της κύριας σύνταξης, θέμα που αφορά 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και αποκλείει το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο που δεν θα λάβουν ούτε 1 ευρώ.

Όμως, στις 8/10/2020 ημέρα Πέμπτη, δηλαδή χτες, εντελώς πραξικοπηματικά στο δόγμα του αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν ψήφισε και δημοσίευσε αυθημερόν τον νόμο 4734/20 όπου με τα άρθρα 33 και 34 μετέφερε (πονηρά, εν κρυπτώ και παραβύστω) την καταληκτική ημερομηνία προσφυγής των συνταξιούχων στη δικαιοσύνη για την διεκδίκηση των αναδρομικών τους...........για χθεςδηλαδή 8/10/2020.


Προφανής σκοπός της ολοφάνερα και αυταπόδεικτα αντισυνταγματικής αυτής ρύθμισης, όπως και του προηγούμενου νόμου του Αυγούστου, ήταν να προλάβει τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.
Καλούμε την κυβέρνηση δείχνοντας τον στοιχειώδη σεβασμό στον πόνο των συνταξιούχων αλλά και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να αποκαταστήσει στοιχειωδώς την αδικία εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015.


Το ΕΝΔΙΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα του για την προστασία των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και θα υποστηρίξει κάθε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης (Ιούλιος 2020) που πετσόκοψε τα αναδρομικά των συνταξιούχων περιορίζοντάς τα σε ένα εντεκάμηνο.
Η κυβέρνηση πλέον με τις ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις είναι φανερό ότι δεν εφαρμόζει ούτε το εντεκάμηνο που δέχτηκε το ΣτΕμε την απόφαση του Ιουλίου του 2020.
Ενημερώνουμε του συνταξιούχους ότι από πλευράς μας, ο αγώνας με κάθε μορφή και με τη προσφυγή στη δικαιοσύνη, απέναντι σε αυτές τις αντισυνταγματικές, απαράδεκτες και άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Χατζόπουλος Ν. Μουρίκη Π.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ κατά υπουργικής απόφασης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης εις βάρος των συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Το ΕΝΔΙΣΥ υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διοικητή του e-ΕΦΚΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Μας «έκλεψαν» 88 δισ. ευρώ και επιστρέφουν 1,4 δισ. ευρώ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Σχετικά με τις περικοπές που έγιναν κατά τα μνημονιακά έτη
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ