Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 27/03/2020

ΟΙΕΛΕ

Η Μεγάλη πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων καταβάλλει τους νόμιμους μισθούς των εκπαιδευτικών

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Βάσει του άρθρου 36 του Ν. 682/77, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υπάγονται σε κοινό μισθολογικό καθεστώς με τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα είναι κοινή η οργάνωση και διοίκηση των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολικών μονάδων. (Τούτο σημαίνει πως ισχύει για όλα τα σχολεία της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, η παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βάσει της υπουργικής εντολής).


Η μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών καταβάλλεται, σύμφωνα με το νόμο, στις 25 κάθε μήνα. Λόγω της εθνικής εορτής οι μισθοί των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία καταβλήθηκαν αυτό το διήμερο. Σύμφωνα με την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, η μεγάλη πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων πειθάρχησε με το νόμο, καταβάλλοντας τους μισθούς. Ταυτόχρονα, λάβαμε ενημέρωση ότι το Κολλέγιο Ανατόλια και το σχολείο Pinewood International θα καταβάλουν το Δώρο Πάσχα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες κι όχι αργότερα, όπως δόθηκε η δυνατότητα σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.


Δυστυχώς έχουμε λάβει καταγγελίες για ελάχιστα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που επιχειρούν παρανόμως να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Κάποια από αυτά το πράττουν με την αφορμή της μη παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, γεγονός παράνομο καθώς δεν ακολουθείται σχετική υπουργική εντολή και κάποια άλλα αναστέλλουν τις συμβάσεις ενώ οι εκπαιδευτικοί παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Η δεύτερη αυτή κατηγορία σχολείων διαπράττει ποινικό αδίκημα, καθώς παραβιάζεται η ΠΝΠ 14/3/2020, άρθρο 13, παρ. 5α που ορίζει σαφώς ότι οι εργαζόμενοι που παρέχουν εξ αποστάσεως υπηρεσίες δεν μπορούν να μπουν στο μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων (επίδομα Εργάνης). Επιπλέον, η μεγάλη πλειονότητα γονέων έχει προπληρώσει, ή συνεχίζει να καταβάλλει δίδακτρα, άρα εν γένει τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πληττόμενες επιχειρήσεις (θυμίζουμε ότι τα δίδακτρα καταβάλλονται για 12 μήνες και το σχολικό έτος δεν έχει περικοπεί).


Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, ώστε να παρέμβει για αντιμετωπιστούν οι λίγες αυτές περιπτώσεις παρανομιών στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Το υπουργείο εργασίας επιτρέπει σε εργοδότες να απασχολούν εργαζόμενους, αν και βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης
ΟΙΕΛΕ
Για την ενημέρωση του ΔΣ της ΔΟΕ από το ΑΣΕΠ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εύλογη η απορία για τη στάση της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
ΟΙΕΛΕ
Με ποιο μηχανισμό ο ιός SARS-Cov-2 προσβάλει τα κύτταρα και πως μπορεί να εκμεταλλεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ