Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 13/02/2020

ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Για τα Ραβασάκια της εφορίας για πληρωμή έξτρα φόρου και πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Με αφορμή τα ραβασάκια της εφορίας για πληρωμή έξτρα φόρου και πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016), το ΕΝΔΙΣΥ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας αλλά ζήτησε και με email ραντεβού από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για το τόσο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους. (Αναμένεται η απάντηση του Υπουργού για το ραντεβού). Βλέπε παρακάτω.

Το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) παρατηρεί ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS NET. Γι’ αυτό το λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις. Μάλιστα δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους παραλήπτες είναι και συνταξιούχοι ΑΜΕΑ καθώς και συνταξιούχοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρουσιάζει δωρεάν ενδικοφανή προσφυγή (ως μέτρο αντίστασης) την οποία παραλαμβάνουν οι θιγόμενοι συνταξιούχοι προκειμένου να καταθέσουν στη ΔΟΥ.


Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητά την άμεση παρέμβαση τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας και πρόστιμα. Ενδεικτικά αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εφορία, διότι έλαβαν με καθυστέρηση αναδρομικά παρελθόντων ετών που δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών και για το λόγο αυτό δεν κατατέθηκαν εκ μέρους των δικαιούχων τροποποιητικές δηλώσεις αλλά στην ουσία πληρώνουν για δεύτερη φορά φόρους και πρόστιμα που δεν τους αναλογούν. Κατατέθηκαν φορολογικές δηλώσεις όλων των ετών μαζί, χωρίς τη δική τους εντολή, προκειμένου να μην παραγραφούν τα έτη, προκαλώντας πλήγμα στη σχέση ανάμεσα σε κράτος και πολίτη.


Όπως επισημαίνεται στην επιστολή: <<δεν φτάνει λοιπόν που η τότε κυβέρνηση είχε καθυστερήσει αρκετά χρόνια να εκδώσει τις συντάξεις μας, και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεστε εσείς και μας κοινοποιείτε σήμερα χρεωστικά σημειώματα για κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε ώστε να χρεωθούμε με φόρους και πρόστιμα για την δική σας ολιγωρία>>.
Το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. καλεί σε συγκέντρωση όλους του θιγόμενους συνταξιούχους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών επί της οδού Νίκης, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00.

Κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνούμε μαζί σας για ένα τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί, μετά την ανάρτηση των σημειωμάτων πληρωμής στο σύστημα TAXIS NET, προς συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016). Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι: Ενώ τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS NET. Γι’ αυτό το λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις.
Ζητάμε επειγόντως την παρέμβασή σας.


Επίσης, ζητάμε από εσάς, να μας γνωστοποιήσετε πότε ακριβώς έστειλαν τα ασφαλιστικά ταμεία τα συγκεκριμένα ενημερωτικά των αναδρομικών μας προς το σύστημα, ώστε να αναρτηθούν σε αυτό, και να υπήρχε εικόνα χρεωστική προς εμάς. Σας επισημαίνουμε ότι, όταν κατατέθηκαν οι δηλώσεις μας στην ώρα τους, για το κάθε έτος, δεν υπήρχε καμία εικόνα των αναδρομικών μας αναρτημένη. Δεν φτάνει λοιπόν που η τότε κυβέρνηση είχε καθυστερήσει αρκετά χρόνια να εκδώσει τις συντάξεις μας, και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεστε εσείς και μας κοινοποιείτε σήμερα χρεωστικά σημειώματα για κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε ώστε να χρεωθούμε με τόκους υπερημερίας για την δική σας ολιγωρία.
Ζητάμε άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήσατε σε 76.000 συνταξιούχους!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ » Δελτία Τύπου
Συνάντηση με τον υφυπουργό του υπουργείου Οικονομικών
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Οι χαμένες προσδοκίες του νέου ασφαλιστικού
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Για τα Ραβασάκια της εφορίας για πληρωμή έξτρα φόρου και πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κοινοποίηση επιστολής στους αρχηγούς των κομμάτων για τη μη εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Οι θέσεις μας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
ΕΝΔΙΣΥ