Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 28/11/2019

ΠΟΣΔΕΠ

Ανακοίνωση με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η ΠΟΣΔΕΠ με αποφάσεις των οργάνων της έχει σταθερά και επανειλημμένα τοποθετηθεί εναντίον της αυθαίρετης και παράνομης κατάληψης πανεπιστημιακών χώρων και σε οποιεσδήποτε προσπάθειες ομάδων να επιβάλλουν καθεστώς ελέγχου στο πανεπιστήμιο.


Για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν προ ημερών στο Ο.Π.Α. η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των πανεπιστημιακών αρχών για την ανάκτηση και απόδοσή τους προς χρήση για τους σκοπούς του Ιδρύματος των χώρων εκείνων που επί χρόνια ήταν κατειλημμένοι από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία και αποτελούσαν εστίες ανομίας.
Η συνδρομή της δημόσιας δύναμης στις περιπτώσεις αυτές αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και, με τις δυνατότητες που η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, είναι απαραίτητη, με την προϋπόθεση ότι ενεργεί ως θεσμός διαφύλαξης της έννομης δημοκρατικής τάξης, με επαγγελματισμό, σύνεση και μέτρο, και όχι με αυθαιρεσίες και υπερβολές ως αυταρχικός μηχανισμός επιβολής.


Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη σε όλη την ελληνική επικράτεια συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημίων. Οι προσπάθειες ορισμένων ομάδων να επιβάλλουν με την βία τις απόψεις τους είναι αυτές που εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των ιδεών και δεν γίνονται ανεκτές.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Σχετικά με τις οδηγίες διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
Προτάσεις για το νομοσχέδιο ΑΕΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Έρευνα «Η Δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα - Όψεις και τάσεις μιας αναδυόμενης ιδιωτικοποίησης»
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, την κοινωνία
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΟΣΔΕΠ