Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 18/10/2019

ΕΚΠΑ

Ενημέρωση για συνάντηση με υπουργεία τουρισμού και Έρευνας και Τεχνολογίας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Στις 15 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θάνο Δημόπουλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:

1. Πρωτόκολλο Εκδήλωσης Πρόθεσης Συνεργασίας (M.O.U.) μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που διαθέτουν Τμήματα με γνωστικό αντικείμενο την τουριστική βιομηχανία.
Επειδή στο ΕΚΠΑ έχει ιδρυθεί Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, διαπιστώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το Υπουργείο Τουρισμού.

2. Συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής και της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στη δημιουργία Ειδικής Επιτροπής των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας για τη δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου και την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Θάνο Δημόπουλο, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητή κ. Νικόλαο Βούλγαρη και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Δημήτριο Τούσουλη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:

1. Ενημέρωση από τον Υφυπουργό για τη διαδικασία απλοποίησης της λειτουργίας των ΕΛΚΕ των Ερευνητικών Κέντρων και των ΑΕΙ. Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας (Υφυπουργός Βασίλειος Διγαλάκης) και το Υπουργείο Οικονομικών (Υφυπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης).

2. Συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας αποτελεσματικότερου νομοθετικού πλαισίου για τη διαδικασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η διευκόλυνση αυτής της διαδικασίας θα επιτρέψει την καλύτερη αξιοποίηση της ερευνητικής παραγωγής των μελών του ΕΚΠΑ και τη διασύνδεση με τη βιομηχανία.

3. Την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστών με εξασφάλιση της διαφάνειας και των εσόδων των ΑΕΙ.

Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Όχι στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το υπουργείο εργασίας επιτρέπει σε εργοδότες να απασχολούν εργαζόμενους, αν και βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης
ΟΙΕΛΕ
Για την ενημέρωση του ΔΣ της ΔΟΕ από το ΑΣΕΠ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εύλογη η απορία για τη στάση της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
ΟΙΕΛΕ
Με ποιο μηχανισμό ο ιός SARS-Cov-2 προσβάλει τα κύτταρα και πως μπορεί να εκμεταλλεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ