Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 20/09/2019

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ

Σχετικά με τα λειτουργικά κενά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Θέμα: Σχετικά με τα λειτουργικά κενά της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου οι αποσπάσεις και οι ανακλήσεις αποσπάσεων μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που είχε γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου! Την ίδια περίοδο παράλληλα γίνεται και η καταχώρηση των λειτουργικών κενών στις ΔΔΕ/ΠΔΕ ενόψει της Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών! Η σημερινή απόφαση αφορά 112 ανακλήσεις αποσπάσεων και 60 αποσπάσεις και τροποποιήσεις αποσπάσεων! Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις αυτές διαφοροποιούν - σε σημαντικό αριθμό- τα λειτουργικά κενά! Θα υπάρξουν περίπου 200 διαφοροποιήσεις των κενών!


Μέσα στα πλαίσια αυτά με σημερινό έγγραφο του Υπουργείου: …παρατείνεται κατά μία (1) ημέρα η προθεσμία για την καταχώριση των λειτουργικών αναγκών των περιοχών ευθύνης σας. Ειδικότερα το ΟΠΣΥΔ θα παραμείνει διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 20/09/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία μέχρι και τη Δευτέρα 23/09/2019. Κατά τα λοιπά - και δεδομένου ότι από ενδεικτική ανάλυση των ήδη καταγεγραμμένων κενών παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα εναπομείναντα κενά από την Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών - εφιστούμε την προσοχή σας στον ορθό υπολογισμό και καταχώριση των αναγκών σας, προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις και να διαφυλαχτεί, μεταξύ άλλων, το αδιάβλητο της διαδικασίας προσλήψεων και η επιτυχής υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.


Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι μετά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών παρέμειναν 2895 λειτουργικά κενά Γενικής σε όλη την Ελλάδα! Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα κενά στα Μουσικά Σχολεία και τα 1500 κενά σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ- Παράλληλη Στήριξη! Υπάρχουν ακόμη 400 διαθέσιμες-μέσω ΕΣΠΑ- πιστώσεις στην παράλληλη Στήριξη και 550 σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ! Επιπρόσθετα και με βάση τα στοιχεία της ΔΟΕ υπάρχουν τουλάχιστον 4000 λειτουργικά κενά στην Α/θμια εκ των οποίων περίπου 1000 αφορούν τις κοινές ειδικότητες!


Με βάση την αρχική ενημέρωση από την επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια σημαντική αύξησή τους συγκριτικά με την Α΄ φάση Αναπληρωτών! Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μέσω συστήματος Β΄ φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και παράλληλα να γίνουν μαζικές προσλήψεις κατά τη Β΄ φάση Αναπληρωτών! Οι 20.600 προσλήψεις της Α΄ φάσης δεν αποδείχτηκαν αρκετές για να φέρουν την κανονικότητα στις σχολικές μονάδες, την ώρα που τα κενά στη Δευτεροβάθμια Γενική ξεπερνούν το 60% και στα Μουσικά Σχολεία δεν είχαμε καμία πρόσληψη! Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, συνυπολογίζοντας ότι οι προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση γίνονται με συγκεκριμένες πιστώσεις του Τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι μέσω ΕΣΠΑ! Η πολιτική ηγεσία πέρα από τις επικοινωνιακές διακηρύξεις καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα!
Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αθήνα 20/9/2019


Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Όχι στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το υπουργείο εργασίας επιτρέπει σε εργοδότες να απασχολούν εργαζόμενους, αν και βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης
ΟΙΕΛΕ
Για την ενημέρωση του ΔΣ της ΔΟΕ από το ΑΣΕΠ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εύλογη η απορία για τη στάση της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
ΟΙΕΛΕ
Με ποιο μηχανισμό ο ιός SARS-Cov-2 προσβάλει τα κύτταρα και πως μπορεί να εκμεταλλεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ