Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 17/09/2019

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα ΔΣ συνδικαλιστικών οργανώσεων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Θέμα: Βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα Δ.Σ. συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Κυρία υφυπουργέ,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην πρόσφατή του συνάντηση μαζί σας, έθεσε, ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πρόκειται για κορυφαίο αίτημα του κλάδου και ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη και της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την αναφορά που κατέθεσε και υποστήριξε, με την παρουσία του, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής.


Σημαντικό μέρος αυτού του αιτήματος αποτελεί και αυτό των συνδικαλιστικών αδειών που δικαιούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων όλων των βαθμίδων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και επικίνδυνο το φαινόμενο της παράνομης περικοπής από τη διδακτική υπηρεσία των βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών (που προβλέπονται από τον νόμο 1264/82) των οποίων έκαναν χρήση αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, τόσο μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όσο και πρωτοβάθμιου συλλόγου, που είχαν τοποθετηθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και ενιαίο για όλους τους εκπαιδευτικούς είτε αυτοί εργάζονται ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές.
Οι όποιες δικαιολογίες και αιτιάσεις που διατυπώνονται από τη διοίκηση και από το τμήμα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν καμία λογική ή νομικού χαρακτήρα βάση.


Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει άμεση επανόρθωση της παράνομης αυτής ενέργειας αμφισβητείται ευθέως το νομικά κατοχυρωμένο πλαίσιο προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης.
Απαίτηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι η άμεση αποκατάσταση της παράνομης ενέργειας και η προσμέτρηση της διδακτικής προϋπηρεσίας των συναδέλφων όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους τους μόνιμους συναδέλφους οι οποίοι κάνουν χρήση αυτών των διευκολύνσεων στο πλαίσιο άσκησης των συνδικαλιστικών τους υποχρεώσεων.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Αναβάθμιση της πυροσβεστικής ακαδημίας σε οιονεί ΑΕΙ χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
Σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού για διδασκαλία της φυσικής αγωγής και των αγγλικών στο νηπιαγωγείο
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του ΠΑΜΕ
Ανασυγκροτείται η διοικούσα επιτροπή του ΔΙΠΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο παιδείας στη συνάντηση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2020
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ