Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 17/04/2019

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ

Ενημέρωση για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Σας ενημερώνουμε για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις:
1. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων απόσπασης λήγει σήμερα 17-4-2019 και ώρα 15:00
2. Οι Ενστάσεις των εκπαιδευτικών - για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων έληξε στις 15-4-2019. Η συζήτηση επί των ενστάσεων αυτών θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ. Το ίδιο θα συμβεί και για τις αμοιβαίες μεταθέσεις αλλά και για τις μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο και από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια και αντιστρόφως.

3. Στις 18-4-2019 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους 423 εκπαιδευτικούς εγγεγραμμένους στους πίνακες επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008. Οι εκπαιδευτικοί υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό. Το νομικό πλαίσιο καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του ν. 4589/2019(ΦΕΚ 13Α΄/29-2019). Οι διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο ειδικότητα φαίνονται εδώ Η μεγάλη πλειοψηφία των κενών κατανέμεται σε νησιωτικές περιοχές (Ιόνια νησιά, Κρήτη, Βόρειο & Νότιο Αιγαίο, Κυκλάδες). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές επιθυμούν, ακόμη και το σύνολο των διαθέσιμων περιοχών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τροποποίηση ή και ανάκληση της αίτησης μπορεί να γίνει εντός των προθεσμιών υποβολής της αίτησης.
4. Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 557/Γ΄/12-4-2019 72 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΕΠ/ΕΔΙΠ των ΑΕΙ. Η μετάταξη πραγματοποιείται με μεταφορά θέσης και πίστωσης στα οικεία ΑΕΙ. Υπάρχουν και άλλες εκκρεμείς αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη σε θέσεις ΕΕΠ/ΕΔΙΠ των ΑΕΙ.
5. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν.4589/2019 για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.
6. Σχετικά με τη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας ενόψει του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ έχει εκδοθεί ή με αρ. πρωτ. 54292/Ε3 υπουργική απόφαση.
7. Η θέση μας για τα αυτόνομα σχολεία αποτυπώνεται εδώ
Με συναδελφικούς-αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αθήνα 17/4/2019
Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Όχι στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το υπουργείο εργασίας επιτρέπει σε εργοδότες να απασχολούν εργαζόμενους, αν και βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης
ΟΙΕΛΕ
Για την ενημέρωση του ΔΣ της ΔΟΕ από το ΑΣΕΠ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εύλογη η απορία για τη στάση της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
ΟΙΕΛΕ
Με ποιο μηχανισμό ο ιός SARS-Cov-2 προσβάλει τα κύτταρα και πως μπορεί να εκμεταλλεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ