Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 09/02/2019

ΟΙΕΛΕ

Τελικά η ΠΟΕΔΗΝ είναι υπέρ ή κατά του φαινομένου των παρανόμων τίτλων στο χώρο της υγείας;

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η ΟΙΕΛΕ καλεί το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην επανεξέταση των κατόχων παράνομων τίτλων από τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ.

Με ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά και ικανοποίηση για την ενδεχόμενη αλλαγή στάσης της, διαπιστώσαμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ δημόσια κατήγγειλε περίπτωση παράνομου τίτλου σπουδών Διευθυντή δημόσιου νοσοκομείου. Ενώ αναμφίβολα η καταγγελία είναι ορθή, αναρωτιέται εύλογα κάποιος για ποιο λόγο η ΠΟΕΔΗΝ τηρεί σιγήν ιχθύος για το μεγάλο αριθμό κατόχων παράνομων τίτλων από ιδιωτικά τεχνικά λύκεια (τα οποία μάλιστα έχουν κλείσει με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας) και για το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς είναι διορισμένοι με τους τίτλους αυτούς στη δημόσια Υγεία. (Μήπως αυτοί οι δεκάδες κάτοχοι παράνομων τίτλων οι οποίοι είναι μέλη συλλόγων της ΠΟΕΔΗΝ, θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί από την Ομοσπονδία των εργαζόμενων στη δημόσια Υγεία με τον ίδιο τρόπο;).

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα έναν από αυτούς τους παράνομους τίτλους σπουδών, κάτοχος του οποίου υπηρετεί στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Για να γίνει σαφής η παρανομία, παραθέτουμε και τον τίτλο από το δημόσιο λύκειο που είχε αποκτήσει ο εν λόγω με βαθμό 14 7/11 ενώ τρία χρόνια μετά, προφανώς με επιφοίτηση, στο ιδιωτικό ΤΕΕ πήρε 19 7/11! Καλούμε μάλιστα τους συναδέλφους μας της ΠΟΕΔΗΝ, να καταδικάσουν, όπως και πριν λίγες μέρες έπραξαν, το φαινόμενο και, αν επιθυμούν, να προσέλθουν στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ για να τους δοθούν κι άλλοι παράνομοι τίτλοι που αποδεικνύουν το παράνομο και καταχρηστικό των διορισμών τους στη δημόσια Υγεία.


Τέλος, η ΟΙΕΛΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή, όπως ορίζουν ρητά νόμοι που έχουν υπογραφεί από τους Υπουργούς Παιδείας Γιαννάκου, Φίλη και Γαβρόγλου, επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων από τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ, προκειμένου να πέσουν τίτλοι τέλους σε μια από τις πλέον δυσώδεις υποθέσεις που έχουν ταλανίσει το χώρο της εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες και να αποκατασταθεί στοιχειωδώς το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Διαδώστε το άρθρο


ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Απάντηση της υπουργού παιδείας σε επιστολή της ΟΙΕΛΕ
ΟΙΕΛΕ
Άμεσοι έλεγχοι σε όλες τις σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ
Για την ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με τις «Ακαδημαϊκές ελευθερίες»
ΠΟΣΔΕΠ
Για την αναστολή έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων των πανεπιστημίων
ΣΥΝΕΚ
Σχετικά με τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις και τους μόνιμους διορισμούς
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ