Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ RSS Κατηγορίας
Λήξη: 28/02/2019 Closed Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΓ) προσλαμβάνει εκπαιδευόμενους δύο φορές το χρόνο για αμειβόμενη περίοδο πρακτικής άσκησης διάρκειας έξι μηνών. Ο κύριος ρόλος του ΕΚΣΓ, το οποίο είναι σώμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι να εφαρμόζει τις γλωσσικές πολιτικές και να προωθεί καινοτόμες πρακτικές για τη μάθηση και τη διδασκαλία των σύγχρονων γλωσσών. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα αναλάβουν ευθύνες και συγκεκριμένα καθήκοντα σε ένα από τους τέσσερεις τομείς του Κέντρου που προτείνονται για εκπαίδευση υποψηφίων. Ο κάθε τομέας αντιστοιχεί σε διαφορετικό τύπο πρακτικής άσκησης:


Εξειδίκευση στο χειρισμό της ιστοσελίδας του Κέντρου (Website specialization): Oι εκπαιδευόμενοι θα βοηθούν τον υπεύθυνο (webmaster) της ιστοσελίδας στην καθημερινή εργασία του και θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη του δικτυακού τόπου του ΕΚΣΓ. Θα είναι υπεύθυνοι για τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν, για την συμπλήρωση των εργασιών και για την ακριβή ενημέρωση της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που θα δημοσιεύονται σε αυτήν.


Προγραμματισμός και logistics (The programme and logistics specialization): Οι εκπαιδευόμενοι θα βοηθούν τον υπεύθυνο και το γραμματέα του προγράμματος σε συνεννόηση με τους συντονιστές για τον καθορισμό των διαδικασιών και των πρακτικών λεπτομερειών, επικοινωνώντας με τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων και για την αποστολή του κάθε είδους εγγράφων, επίσης θα βοηθούν τις ομάδες και τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και συναντήσεων τους για να ακολουθείτε το πρόγραμμα επιγραμματικά.


Εξειδίκευση και Τεκμηρίωση εγγράφων (The documentation specialization - DRC): Οι εκπαιδευόμενοι θα βοηθούν στην τεκμηρίωση εγγράφων του ΕΚΣΓ και πρέπει να έχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο στους τομείς των επιστημών βιβλιοθηκονομίας, τεκμηρίωσης ή πληροφοριών. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι μέλη της ομάδας τεκμηρίωσης και πόρων του Κέντρου και θα συμμετέχουν στη διαδικασία εύρεσης νέων πόρων και τη δημιουργία προϊόντων ντοκιμαντέρ, καθώς και στις καθημερινές λειτουργίες του τομέα που συνδέονται με την τεκμηρίωση εγγράφων.


Εξειδίκευση στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομικών: Οι εκπαιδευόμενοι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βάσης δεδομένων που συνδέονται με την υπάρχουσα βάση δεδομένων αλληλογραφίας και στην εφαρμογή της Windream (λογισμικό διαχείρισης εγγράφων), ιδιαίτερα κατά την ανάπτυξη εκπαιδευτικών οδηγών, επίσης θα συμμετέχουν στις διαδικασίες της οικονομικής τεκμηρίωσης σε φωτοτυπίες και ταξινόμηση σύμφωνα με το άρθρο του προϋπολογισμού, την καταγραφή των αποστολών, την προετοιμασία της αλληλογραφίας για το Στρασβούργο, διορθώσεις στη βάση δεδομένων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΕΚΣΓ, καταχώριση τραπεζικών στοιχείων στη βάση δεδομένων του ΕΚΣΓ, προετοιμασία εγγράφων τεκμηρίωσης για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια σχετικά με προπληρωμένα εισιτήρια, ξενοδοχεία και κρατήσεις.

Σε όλες τις πιο πάνω ειδικεύσεις , οι ασκούμενοι πρέπει να αποδείξουν το ομαδικό τους πνεύμα, την ευελιξία τους και το έντονο ενδιαφέρον τους για τις δραστηριότητες του ΕΚΣΓ.
Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να είναι:
κατά προτίμηση μεταπτυχιακοί φοιτητές, πολύγλωσσοι (αγγλικά, γαλλικά και, αν είναι δυνατόν, βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας).
Επίδομα: €720 το μήνα.

Το ΕΚΣΓ δεν καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου των εκπαιδευομένων προς και από το Γκρατς, Αυστρία. Κάθε μήνα θα γίνεται αφαίρεση αξίας 20 ευρώ από το μισθό των εκπαιδευόμενων για τα έξοδα ασφάλισης τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28 Φεβρουαρίου 2019 (για την περίοδο Ιούλιος - Δεκέμβριος).

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Medical Escorts, Athens
INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION
Legal Assistants, Athens, Thessaloniki, Patra
INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION
Psychologists, Athens, Thessaloniki, Patra
INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION
Field Coordinators, Various locations across Greece
INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION
Communications Specialist Social Media - European Central Bank
EUROPEAN CENTRAL BANK