Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ RSS Κατηγορίας
Λήξη: 20/12/2017 Closed Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

WWF ΕΛΛΑΣ

Συνεργάτης πολιτικής για τον λιγνίτη

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

To WWF Ελλάς αναζητά συνεργάτη, με πάθος και προηγούμενη εμπειρία για την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα που θα στελεχώσει τoν τομέα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής της οργάνωσης.


Περιγραφή εργασίας
Ο ρόλος περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε δράσεις με στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τον λιγνίτη, τη στροφή του ενεργειακού μοντέλου στις καθαρές μορφές ενέργειας και την ομαλή και δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στη μεταλιγνιτική περίοδο.
Ο/Η συνεργάτης θα συμμετέχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων πολιτικής, και ευαισθητοποίησης ευρύτερου κοινού που διοργανώνει το WWF Ελλάς στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.
Ειδικότερα, ο/η συνεργάτης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, θα αναπτύσσει και θα προωθεί τις θέσεις της οργάνωσης γύρω από ζητήματα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής, θα αναλαμβάνει την επιστημονική τεκμηρίωσή τους, θα συντονίζει συγκεκριμένες δράσεις με εξωτερικούς συνεργάτες καθώς και δράσεις κατάρτισης τοπικών και άλλων εμπλεκομένων φορέων (capacity building).


Προφίλ υποψηφίου

Ο/η κατάλληλος/η υποψήφιος/α, θα πρέπει να διαθέτει:

Πτυχίο ΑΕΙ ή/και μεταπτυχιακό δίπλωμα σε συναφές με την ενέργεια και το περιβάλλον αντικείμενο (πολυτεχνικές σχολές, περιβαλλοντολογία, οικονομικά ενέργειας, πολιτικές επιστήμες, ευρωπαϊκές και διεθνείς σπουδές κλπ).
Πολύ καλή γνώση των πολιτικών και της νομοθεσίας για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Ικανότητα σχεδιασμού και υλοποίησης εκστρατειών πολιτικής.
Ικανότητα εκπροσώπησης του WWF Ελλάς σε συναντήσεις με φορείς, δημόσιες αρχές, βουλευτές, ευρωβουλευτές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, καθώς και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επικοινωνιακή ευχέρεια, άνεση και μεταδοτικότητα στον προφορικό λόγο.
Ικανότητα συγγραφής αναφορών και εκθέσεων προόδου με τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.
Ανεπτυγμένη ικανότητα διατύπωσης σκέψεων και επιχειρημάτων στον γραπτό λόγο.
Ικανότητα στην έρευνα.
Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, γραπτά και προφορικά.
Εμπειρία συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τουλάχιστον 1 έτους.
Δυνατότητα μετακινήσεων εντός και εκτός Ελλάδας.
Δυνατότητα άμεσης έναρξης εργασίας σε περίπτωση επιλογής.

Επιθυμητά προσόντα
Γνώση της γερμανικής γλώσσας.
Δίπλωμα αυτοκινήτου

Χαρακτηριστικά θέσης
Η θέση αφορά πλήρη απασχόληση με έδρα στην Αθήνα. Απαιτεί αρκετά -και συχνά πολυήμερα- ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέραν των τακτικών αποδοχών, και της κάλυψης των άμεσων εξόδων της εργασίας, παρέχεται ιδιωτική ασφάλιση και -εάν απαιτείται- κάλυψη μέρους των εξόδων μετεγκατάστασης.

Διαδικασία αίτησης
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και μία συνοδευτική επιστολή στο hrenergypolicy@wwf.gr μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Τόσο το βιογραφικό όσο και η συνοδευτική επιστολή πρέπει να υποβληθούν στα ελληνικά και στα αγγλικά, και να καλύπτουν ξεκάθαρα όλα τα αντικείμενα που αναφέρονται παραπάνω σχετικά με το προφίλ του υποψήφιου.

Διαδώστε το άρθρο


ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ
4 θέσεις Δικηγόρων με έμμισθη εντολή στον ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ
6 θέσεις Ερευνητών Β στην Ακαδημία Αθηνών
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητή - Κοινού Διοικητή και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων ΕΣΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θέση με μετάταξη ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων στο Ελεγκτικό Συνέδριο
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ