Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 29/11/2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ - ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με επίκεντρο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Ο σύλλογος μας, ο οποίος εκπροσωπεί όλους αυτούς που έχουν εργαστεί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με επίκεντρο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Στους 14 μήνες ύπαρξης του συλλόγου μας και παρά τις επίμονες προσπάθειες μας δεν βρήκαμε ανταπόκριση στα αιτήματα μας από πλευράς του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ειδικότερα της αντιπροέδρου που είχε τις αρμοδιότητες για τα ΣΔΕ. Αλλά και μετά την τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε αυτόν η κατάσταση δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα ούτε μιας απλής τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του.


Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός διαβίβασε τον φάκελο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε εισαγγελέα για οικονομικό έλεγχο όσον αφορά την περίοδο 2011-2017. Πρόκειται για την περίοδο όπου οι καθυστερήσεις πληρωμών για όλους τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές και τους συμβούλους ήταν μόνιμες και ξεπέρασαν κάθε ανεκτό όριο, φτάνοντας ακόμα και τους 9 μήνες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί οι αμοιβές μας και οι ασφαλιστικές εισφορές για την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά δεν έχουν καν υπογραφεί οι συμβάσεις μας.


Σε έγγραφο ερώτημα σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας που απευθύναμε στο Λογιστήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακριβώς πριν από ένα χρόνο δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση, ενώ και τα επίμονα προφορικά μας ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι υποψίες μας για κακοδιαχείριση ήταν απολύτως βάσιμες, και για αυτό περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εισαγγελικό πόρισμα.
Η ανησυχία μας ενισχύεται από το γεγονός ότι εδώ και 3 εβδομάδες περίπου το ΙΝΕΔΙΒΙΜ βρίσκεται υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών για τα προβλήματα σίτισης που υπάρχουν στις φοιτητικές εστίες. Η κατάληψη όμως αυτή έχει παγώσει την διαδικασία πρόσληψης μας στα ΣΔΕ αλλά και την διαδικασία πληρωμής μας για την προηγούμενη σχολική χρονιά, παρά το γεγονός ότι η σχετικά έγκαιρη δημοσίευση των οριστικών πινάκων είχε δώσει την ελπίδα ότι θα αποφεύγονταν η καθυστέρηση στις προσλήψεις.


Να επισημάνουμε ότι για πολλούς ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους των ΣΔΕ η απασχόληση σ' αυτά είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος. Παράλληλα η απουσία τους απ' τα σχολεία, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση των μαθητών και για το κύρος των ΣΔΕ.
Το κόστος για εμάς, για τους εκπαιδευόμενους και για τον ίδιο τον θεσμό των ΣΔΕ είναι μεγάλο. Γι' αυτό καλούμε το Yπουργείο ή/και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τους φοιτητές που έχουν καταλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να συζητήσουν ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση στο πρόβλημα, διότι η καθυστέρηση είναι ήδη σημαντική. Πρέπει επιτέλους οι ωρομίσθιοι και οι σύμβουλοι να τοποθετηθούν στις θέσεις τους και να πληρωθούν όσοι εργάστηκαν στην προηγούμενη τραγική σχολική χρονιά των 3 μηνών (Μάιος-Ιούλιος).
Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέρθουμε για αυτά τα ζητήματα.

Διαδώστε το άρθρο


ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ενημέρωση για τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών 2017-2018
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ
Ανακοίνωση για τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ
Ανακοίνωση Κοσμήτορα Φιλοσοφικής σχολής ΑΠΘ για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδρομές - μετακινήσεις μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τοπίο στην ομίχλη η εκπαίδευση των προσφύγων στα διαπολιτισμικά σχολεία
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΜΕ