Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 11/09/2017

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ

Άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας σε ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του για το ακαδημαϊκό άσυλο, επιβεβαιώνοντας τους φόβους μας με τον πλέον εμφατικό τρόπο.


Πρώτα, επανέφερε μια άκρως προβληματική, οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η επέμβαση των δημόσιων δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση πλήθους παραβατικών συμπεριφορών, παρά μόνο μετά από σύγκληση και απόφαση του πολυμελούς Πρυτανικού Συμβουλίου.
Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η ρύθμιση αυτή θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα Ιδρύματα της χώρας. Δεν είναι δυνατόν για κάθε έκνομη πράξη που λαμβάνει χώρα εντός των Ιδρυμάτων να μην μπορούν αμέσως να κληθούν οι δυνάμεις ασφαλείας.


Ωστόσο, ο κύριος Υπουργός δεν σταμάτησε μόνο στην θεσμική παρέμβαση και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω κινούμενος εκτός θεσμικού πλαισίου, αντιτάχθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της Πανεπιστημιούπολης, προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.


Μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη των Αρχών του Πανεπιστημίου να προστατεύσουν τους φοιτητές και να προασπίσουν την ομαλότητα εντός του Ιδρύματος, ο Υπουργός καταλόγισε, εκ του πονηρού, επικοινωνιακή τακτική, ουσιαστικά προβαίνοντας σε εκφοβισμό των Αρχών του Πανεπιστήμιου.
Υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα τριτοβάθμια Ιδρύματα και δεν στοχεύει στη μετουσίωσή τους σε άβατα ανομίας. Άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στέλνει, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαδώστε το άρθρο


ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δελτία Τύπου
Υποχρεωτική η εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
ΟΙΕΛΕ
Η Κυβέρνηση υποβαθμίζει σημαντικά τον τεχνολογικό πυλώνα της ανώτατης εκπαίδευσης
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ
Συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον πρόεδρο του ΙΕΠ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάποιοι επιχειρούν να «Θάψουν» το θέμα των κατόχων των παράνομων τίτλων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
ΟΙΕΛΕ
Για τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων γενικών καθηκόντων στα σχολεία
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ