Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΥΓΕΙΑ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 15/04/2017

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΙΣΑ καλεί Φορείς και Επιστημονικές Ενώσεις να καταθέσουν τις απόψεις τους για το σχέδιο νόμου για την υγεία

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Θέμα: Ο ΙΣΑ καλεί Φορείς, Επιστημονικές Ενώσεις και Συλλόγους Ασθενών να καταθέσουν τις απόψεις τους για το Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που απειλεί τη Δημόσια υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τις επιστημονικές Ενώσεις και τους Φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που απαξιώνει τον ιατρικό κόσμο και απειλεί τη Δημόσια υγεία.
Ο ΙΣΑ έχει δεχθεί τα τελευταία 24ωρα που δόθηκε το Σχέδιο Νόμου σε δημόσια διαβούλευση, τις διαμαρτυρίες πολλών ιατρών μελών του που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το αναχρονιστικό και επικίνδυνο πλαίσιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που επιχειρεί να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.

Ο ΙΣΑ προτίθεται να καλέσει τους Συλλόγους Ασθενών να καταθέσουν τις απόψεις τους γιατί πλήττεται σημαντικά η πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας .Καθώς μπαίνουν εμπόδια στην πρόσβασή τους, στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας που στελεχώνει τα συστήματα υγείας των υπολοίπων χωρών.
Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να δημιουργήσει ένα συγκεντρωτικό και αναχρονιστικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα παρέχει σε μαζικό επίπεδο υποβαθμισμένες υπηρεσίες χωρίς να αξιοποιεί την υψηλή εξειδίκευση των ελλήνων γιατρών που αποτελεί το δυνατό χαρτί της χώρας μας στον υγειονομικό τομέα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που άφησε να καταρρεύσουν τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση επιχειρεί τώρα να δημιουργήσει νέες αποδυναμωμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους.
Ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γιατί υποβαθμίζει δραματικά τη Δημόσια υγεία


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΥΓΕΙΑ » Δελτία Τύπου
Νεότερα δεδομένα για την επιδημία του Κορωνοϊού από το πανεπιστήμιο Αθηνών (2-4-2020)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τα Τελευταία δημοσιεύματα στον διεθνή επιστημονικό τύπο (29/03/2020) για covid-19
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Νεότερα δεδομένα για την επιδημία του Κορωνοϊού από το πανεπιστήμιο Αθηνών -26/03/2020
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Νεότερα δεδομένα για την επιδημία του Κορωνοϊού από το πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Συνοπτική επικαιροποιημένη ενημέρωση για τον Κορωνοϊό
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ