Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΥΓΕΙΑ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 04/01/2017

ΑΣΚΕΥ

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για την κατάσταση στο ΕΣΥ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Guardian ένα άρθρο πλήρως απαξιωτικό για την κατάσταση του ΕΣΥ και τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους συμπολίτες μας. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Οι έλληνες πολίτες που χρήζουν υγειονομικής περίθαλψης έχουν δικαίωμα και αξίζουν καλύτερων υπηρεσιών. Επιπλέον, η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην περίοδο της κρίσης. Είναι επίσης γεγονός ότι τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης που έχουν τώρα την ευθύνη της λειτουργίας του ΕΣΥ όταν ήταν ήταν στην αντιπολίτευση είχαν αναπτύξει έναν παρόμοια καταγγελτικό και απαξιωτικό λόγο για τις υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Εμείς θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρ’ όλα τα προβλήματα που έχει το ΕΣΥ και πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό, η πραγματική του εικόνα δεν είναι αυτή που περιγράφεται στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας, όπως και στο παρελθόν δεν ήταν αυτή που η νυν κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση συνήθιζε να καταγγέλλει. Ειδικότερα για τα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που τα γνωρίζουμε καλύτερα θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι όντας στελεχωμένα με υψηλοτάτου επιπέδου και άριστης κατάρτισης γιατρούς (όχι μόνο Πανεπιστημιακούς αλλά και γιατρούς του ΕΣΥ) αλλά και άλλους επιστήμονες υγείας, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αλλά και βοηθητικό προσωπικό και κυρίως με τις προσπάθειες της πλειοψηφίας αυτού του ανθρώπινου δυναμικού που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη χώρα, διασφαλίζονται συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρεπούς περίθαλψης των συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται σε αυτά. Και κατά γενική ομολογία, ανάλογη είναι η κατάσταση και στην πλειοψηφία και των υπόλοιπων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ασφαλώς όλοι μας θα πρέπει να επιδιώκουμε και να στοχεύουμε στο καλύτερο και να διεκδικούμε περισσότερα κονδύλια για την υγεία και καλύτερες συνθήκες για εμάς τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς αλλά και αλλαγές σε σειρά θεμάτων που καρκινοβατούν επί έτη στο χώρο της υγείας. Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να απαξιώνουμε και το τεράστιο έργο που γίνεται από το υψηλοτάτου επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν, ούτε να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους έλληνες ασθενείς.

Για την Α.Σ.Κ.Ε.Υ.
Στάθης Ευσταθόπουλος

Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΥΓΕΙΑ » Δελτία Τύπου
Αναστολή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αιτήσεις Ιατρών για ειδικό σεμινάριο του υπουργείου υγείας Κύπρου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Νέο εργαλείο εκτίμησης για τη διαπίστωση ύπαρξης ικανότητας για δικαιοπραξίες περουσιακού δικαίου σε ηλικιωμένους
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ
Ενημέρωση σχετικά με τον υποχρεωτικό ή μη διορισμό υπευθύνου προστασίας δεδομένων
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΙΣΑ καλεί Φορείς και Επιστημονικές Ενώσεις να καταθέσουν τις απόψεις τους για το σχέδιο νόμου για την υγεία
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ