Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 30/12/2016

ICC Ελλάς

Πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος και ενέργειας του ICC Ελλάς η Δ. Αυγερινοπούλου

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) μετά από πρόταση του Προέδρου της, κ. Νίκου Βερνίκου, δημιούργησε την Ελληνική Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ενέργειας με σκοπό την παρακολούθηση της σημαντικής αυτής δέσμης θεμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την συστηματική ενημέρωση των μελών-Επιμελητηρίων και τη δημιουργία κοινών θέσεων και προτάσεων εκ μέρους των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, νομικός και πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ενώ ως πρώτα μέλη της ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Αντιπρόεδρος του ICC Hellas (EBE Θεσσαλονίκης), Ευρυπίδης Δοντάς (ΕΒΕ Αθηνών), Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος (Επιμελητήριο Αργολίδας) και Μηνάς Μελισσείδης (Επιμελητήριο Ηρακλείου.) και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος των Επιμελητηρίων της χώρας.

H νέα Επιτροπή θα εκπροσωπεί και τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) που λειτουργεί στο Παρίσι και η οποία προβαίνει σε συστάσεις στις επιχειρήσεις για σημαντικά ρυθμιστικά θέματα και θέματα αγοράς σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον. Είναι κύριος συνομιλητής των κρατών και των διεθνών οργανισμών και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών του ICC σε διακυβερνητικές διασκέψεις και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη και στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών. Προσφάτως δε, παραχωρήθηκε στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) το Καθεστώς Παρατηρητή στον ΟΗΕ.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ