Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 05/02/2016

ΓΓΙΦ

Διεθνής αναγνώριση του έργου της ΓΓΙΦ στον τομέα της έμφυλης βίας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Το Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το οποίο εκπονήθηκε και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., εξασφάλισε μία ακόμα διεθνή αναγνώριση στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αφού ο Ο.Η.Ε. επέλεξε και την Ελλάδα, μεταξύ των 42 κρατών από όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Η 60ή Σύνοδος της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 14-24 Μαρτίου 2016 στην έδρα του Οργανισμού, τη Νέα Υόρκη, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον πλανήτη, αναφορικά με την εξάλειψη και την πρόληψη όλων των μορφών βίας σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών, θεματική που εμπίπτει στη διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής των Συμπερασμάτων της 57ης Συνόδου της Επιτροπής με το ίδιο θέμα. 
 
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκπόνησε σχετική Έκθεση, που θα αποτελέσει το κείμενο βάσης των διαβουλεύσεων και των εργασιών τον προσεχή Μάρτιο. Το εν λόγω έγγραφο περιλαμβάνει καλές πρακτικές χωρών από όλη την υφήλιο στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς φαινομένου της έμφυλης βίας, έχει κυκλοφορήσει στις έξι γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών (αγγλική, γαλλική, ισπανική, ρωσική, αραβική και κινέζικη) με την αγγλική έκδοση συνολικής έκτασης δεκαεννέα σελίδων.
 
Η Έκθεση αποτελείται από 93 παραγράφους και διαρθρώνεται σε τρία μέρη: Εισαγωγή (παράγραφοι 1-8), Ληφθείσες Δράσεις σε συνέχεια των Συμφωνηθέντων Συμπερασμάτων της 57ης Συνόδου (παράγραφοι 9-78), Συμπεράσματα και Συστάσεις (παράγραφοι 79-93). 
Αναφορά στην αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των δράσεων κατάρτισης και ενδυνάμωσης του προσωπικού όλων των εμπλεκόμενων φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας (π.χ. αστυνομία, δικαστήρια, νοσοκομεία, δομές πρόνοιας) υπάρχει  στην παράγραφο 65.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. περιλαμβάνει συναφείς δράσεις και ο Ο.Η.Ε. έχει συμπεριλάβει τη χώρα μας στα καλά παραδείγματα της ενότητας "Πολυτομεακές Υπηρεσίες, Προγράμματα και Απαντήσεις", με τη διατύπωση της παραγράφου ως εξής: Training and capacity-building of service providers from different sectors remain a priority for many States (Colombia, Greece, Italy, the Philippines, Slovenia, Sweden, Switzerland, Turkey and the United States).

ʼκρως ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, σε καιρούς έντονης αμφισβήτησης, το έργο της Γ.Γ.Ι.Φ., σε πολιτικό και σε υπηρεσιακό επίπεδο, και ειδικά στον τομέα της έμφυλης βίας, αναγνωρίζεται προς όφελος όχι μόνο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας (το έγγραφο του Ο.Η.Ε. δεν αναφέρει "Γ.Γ.Ι.Φ." αλλά «Ελλάδα/Greece»).


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ