Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 26/08/2015

ΕΣΑμεΑ

Στη Γενεύη για την εξέταση της ΕΕ στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Στη Γενεύη θα βρίσκεται στις 26, 27 και 28 Αυγούστου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF (European Disability Forum) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, όπως και σύσσωμο το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα, ώστε να λάβουν μέρος στην εξέταση της ΕΕ από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία (UNCRPD). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η ΕΕ έχει δεσμευθεί σε διεθνή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΕΕ αναμένεται να λάβει συστάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη.

Ο διάλογος μεταξύ της Επιτροπής ΟΗΕ και της ΕΕ θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.treatybodywebcast.org Χαρακτηρίζεται «constructive dialogue», εποικοδομητικός διάλογος.

Ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του αναπηρικού κινήματος στη Γενεύη που θα περιλαμβάνει τα μέλη του EDF: Autism Europe, Inclusion Europe, European Network of (Ex-)Users and Survivors of Psychiatry, Mental Health Europe, European Network on Independent Living, CBM/IDDC, European Federation of Hard of Hearing People, International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus και European Union of the Deaf.

Εντωμεταξύ στις 27 Αυγούστου το EDF και τα μέλη του διοργανώνουν μια εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουν στα μέλη της επιτροπής του ΟΗΕ την οπτική των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, επιμένοντας στις ιδιαίτερα προβληματικές για τα άτομα με αναπηρία περιφέρειες της Ευρώπης. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Παράλληλα το πρωινό της ίδιας ημέρας ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει συνάντηση με τον κ. Michel Servoz, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε. Επιτροπής.

Σήμερα, 25 Αυγούστου το EDF πραγματοποιεί άλλη μία παράλληλη εκδήλωση, αυτή τη φορά για τις γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι ομιλητής στην παράλληλη εκδήλωση για τη Διεθνή Συνεργασία που διοργανώνει το International Disability and Development Consortium (IDDC).

Με την ολοκλήρωση του εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΟΗΕ και της ΕΕ, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών θα συνοψίσει τα τελικά συμπεράσματά της από τη συνολική διαδικασία επιθεώρησης της ΕΕ και θα εγκρίνει στις 3 Σεπτεμβρίου τις λεγόμενες «καταληκτικές παρατηρήσεις». Αυτές θα είναι οι τελικές συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το πώς η ΕΕ μπορεί να βελτιώσει την εφαρμογή της Σύμβασης.

Η ΕΕ θα έχει 4 χρόνια να εργαστεί πάνω σε αυτές τις συστάσεις και θα επανέλθει στη Γενεύη για να παρουσιάσει τη νέα έκθεση στην επιτροπή του ΟΗΕ. Παρόμοια διαδικασία θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά οι συστάσεις αυτές του ΟΗΕ θα συζητηθούν στη δημόσια ακρόαση που διοργανώνει η ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και της Ειδικής Ομάδας για την Αναπηρία της ΕΟΚΕ Ι. Βαρδακαστάνη.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ